Koha Ditore

Još jedan non-paper

Prema ovom dokumentu je predviđeno i da budu primijenjeni svi do sada postignuti sporazumi, a da konačni dogovor bude postignut do veljače 2022. godine…
Vijesti / Politika | 27. 04. 2021. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kosovo i Srbija će međusobno poštovati suverenitet i teritorijalni integritet, postojat će autonomna oblast Sjever Kosova", sadržaj je navodnog non-papera koji je objavio prištinski list Koha Ditore.

Među ostalim točkama Koha Ditore navodi da će Srpska pravoslavna crkva imati poseban status, dok će Mitrovica biti zajednička ekonomska zona.

Prema ovom dokumentu je predviđeno i da budu primijenjeni svi do sada postignuti sporazumi, a da konačni dogovor bude postignut do veljače 2022. godine, prenosi N1.

Kako navodi ovaj list, redakcija je dobila dokument za koji se kaže da je „non-paper“ koji su pripremile Njemačka i Francuska, kao zajedničku inicijativu ove dvije zemlje za nastavak dijaloga i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.

Autentičnost ovog dokumenta list Koha Ditore nije mogao potvrditi, ali u tekstu navode da su im neki diplomati s kojima su razgovarali potvrdili da su točke spomenute u dokumentu manje-više u skladu s onim o čemu se razgovara u dijalogu.

Kopirati
Drag cursor here to close