'Zamajavanje javnosti'

Optužba: ''Izetbegović i Dodik zajedno kreirali non-paper''

''Sve ide u prilog tome da su taj dokument kreirali Dodik i Izetbegović, zajedno kako bi sklonili pažnju sa katastrofalne politike na svim razinama vlasti. Da sklone priču sa cijepljenja, afera respiratori, maske, pokretne bolnice, ikone...''
Vijesti / Politika | 21. 04. 2021. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Branislav Borenović

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović teško je danas na Jahorini optužio predsjednik SDA (Bakir Izetbegović) i SNSD-a (Milorad Dodik) poručivši da su upravo ova dva lidera kreirala ''non-paper'' o novim granicama na Zapadnom Balkanu, piše N1.

On je sve oko ''non-papera'' proglasio ''zamajavanjem javnosti''.

''Klasično zamajavanje naroda, da ne počinjem drugu riječ koja počinje sa slovom z. Sve ide u prilog tome da su taj dokument kreirali Dodik i Izetbegović, zajedno kako bi sklonili pažnju sa katastrofalne politike na svim razinama vlasti. Da sklone priču sa cijepljenja, afera respiratori, maske, pokretne bolnice, ikone, zaduživanja, životnih problema građana. Najbolje je da se počne pričati o ratovima od ljudi koji su u tragičnom ratu švercovali cigare, a drugi je bio u podrumu, u sefu se krio'', rekao je Borenović.

On je najavio zajednički nastup stranaka koje čine opoziciju u RS-u, a oštro je kritizirao novo zaduženje u ovom bh. entitetu.

Kopirati
Drag cursor here to close