Prepucavanje se nastavlja

''Jer nas se tiče'' reagirala na Kordićev stav: ''Treba li Vas podsjetiti...''

''Treba li vas podsjetiti da 4 godine Grad Mostar, a od toga 2 godine pod Cašim rukovodstvom, niste se pomakli sa nule kad je u pitanju rješenje pitanja Uborka?'', pitaju iz Inicijative.
Vijesti / Politika | 23. 12. 2022. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa ''Jer nas se tiče'' reagirala je putem Facebook statusa na priopćenje Grada Mostara i Gradske uprave vezano za deponiju Uborak.

Kordić je, između ostalog, rekao kako će ''sve posljedice za probleme oko deponije snositi Inicijativa''.

''Osjećamo dužnost da se obratimo javno nakon niza neistina koje ste iznijeli u javnost i direktno optužili naše udruženje za stanje u i oko deponije Uborak'', navode iz Inicijative, nakon čega su gradonačelnika podsjetili na više stvari:

''Treba li vas podsjetiti da 4 godine Grad Mostar, a od toga 2 godine pod Vašim rukovodstvom, niste se pomakli sa nule kad je u pitanju rješenje pitanja Uborka?

Treba li Vas podsjetiti da ste vi pokušali provući ovaj plan prilagodbe i nelegalno izdatu okolinsku dozvolu samo da bi se krenulo u širenje deponije Uborak i otvaranje novih kaseta?

Treba li vas podsjetiti da 4 godine građani okupljeni oko udruženja građana "Jer nas se tiče" čekaju neki konkretan odgovor od Vas i Vaše gradske uprave?

Treba li vas podsjetiti da naši sugrađani svakim danom su u većoj opasnosti jer deponija Uborak ne može primiti više ni kilogram smeća, a ne da pričamo o tonama.

Treba li vas podsjetiti da je zabilježen ogroman porast oboljelih od kancerogenih oboljena u Mostaru i HNŽ?

Kada ste zadnji put bili na deponiji gradonačelniče ? Posjetite deponiju i ukoliko vama to izgleda da nije vrijeme za sanaciju, zatvaranje i pronalazak nove lokacije onda nešto s vama nije uredu'', navode iz Inicijative.

Kopirati
Drag cursor here to close