Što kaže registar?

Je li SDA slagala da je Selimbegović bio branitelj Armije RBiH?

U biografiji Selimbegovića se navodi da je bio pripadnik Armije BiH i to kao dobrovoljac. Priključio joj se navodno 1992. godine.
Vijesti / Politika | 06. 09. 2023. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je SDA objavila da je njihov kandidat za nečelnika Općine Stari Grad Sarajevo Dženan Selimbegović pojavile su se različite rasprave.

Naime, Selimbegović je poznat kao bivši savjetnik Bakira Izetbegovića koji je kao uposlenik u tajništvu Predsjedništva BiH organizirao svečano otvaranje trotoara ispred ove insitucije, piše Raport.

Pored toga, imao je skandalozan komentar na dvije novinarke – Arijanu Saračević Helać i Sanelu Prašović Gadžo – koje je nazvao 'polovnjačama'.

No, analitičarka Ivana Marić sad je ukazala da je jedna stavka u objavljenoj biografiji Selimbegović možda laž.

Naime, u biografiji Selimbegovića se navodi da je bio pripadnik Armije BiH i to kao dobrovoljac. Priključio joj se navodno 1992. godine.

''Može li netko objasniti ovu misteriju jer nije moguće da SDA laže. Pa jel’! Registar radi, jer uredno izbaci podatke da je moj rođak, koji je isto godište kao i Dženan, proveo cijeli rat u Armiji RBiH”, navela je Marić.

Ona je priložila i fotografije na kojima se vidi da registar branitelja ne može pronaći nikoga pod imenom Dženan Selimbegović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close