Sapunica

Javno glasovanje: SDA poručio OHR-u da se ne miješa

Dodali su kako SDA neće pristati na to da se takav scenarij ponovi i za gradonačelnika glasa tajno.
Vijesti / Politika | 08. 02. 2021. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDA ostaje čvrsto pri stavu da se glasanje za novog gradonačelnika Mostara mora dovršiti javno, onako kako je odlukom Gradskog vijeća i započeto, priopćeno je iz ove stranke.

''Oni koji traže tajno glasanje, i pozivaju OHR da intervenira kako bi se ono nametnulo, očigledno nemaju časne namjere. Cjelokupna bh. javnost, a naročito Mostarci, žele da imaju jasnu sliku o tome tko će podržati dr. Zlatka Guzina iz Koalicije za Mostar, a tko će direktnim glasom ‘za’ ili suzdržanošću biti na strani Marija Kordića iz HDZ-a. Glasovanje za gradonačelnika Mostara prije 12 godina, koje je obavljeno tajno, rezultiralo je netransparentnim manipulacijama i izborom kandidata HDZ-a, unatoč postojanju probosanske većine. Nakon toga su uslijedile višegodišnje međusobne optužbe kojima se nije moglo promijeniti ništa, osim zamagliti istina'', naveli su iz SDA.

Dodali su kako SDA neće pristati na to da se takav scenarij ponovi i za gradonačelnika glasa tajno.

''Od OHR-a tražimo da poštuje volju Gradskog vijeća Mostara, i da se ovaj put nipošto ne miješa u izbor gradonačelnika, jer će to omogućiti nove zakulisne manipulacije'', poručuju iz SDA.

Podsjećamo, iz OHR-a je potvrđeno kako će sigurno reagirati zbog načina glasovanje u prvom krugu za mostarskog gradonačelnika.

Kopirati
Drag cursor here to close