Iftarenje

Izetbegović: Zbog Sebije i crne liste bit ćemo još tvrdoglaviji

Vijesti / Politika | 05. 04. 2023. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon što su Osmicu stavili na crnu listu i kako su počeli da rade nepravdu mojoj Sebiji sada smo još tvrdoglaviji i nema govora da Lendo potpiše'', rekao je čelnik SDA Bakir Izetbegović na iftaru u Tuzli kojeg je organizirao tamošnji Kantonalni Odbor.

Izetbegović je, između ostalog, rekao kako Bosnom i Hercegovinom žele zavladati oni koji su činili genocid i oni koji su tvorili udruženi zločinački poduhvat.

Podsjećamo, 6. travnja ističe rok za imenovanje Vlade Federacije BiH, a prijedlog predsjednice Federacije BiH, Lidije Bradara odbija potpisati dopredsjednik Refik Lendo.

Zbog toga su iz SDA upozorili da će, ukoliko se desi da predsjednica Federacije BiH odluku o imenovanju Vlade FBiH dostavi Zastupničkom domu bez potpisa oba potpredsjednika, protiv nje biti podnesena krivična prijava.

''Predsjednica Federacije bi ovakvim postupanjem prekršila odredbe Ustava FBiH i počinila krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja. Prijava će biti podnesena i protiv odgovornih osoba u Parlamentu Federacije BiH, koje bi eventualno uvele u proceduru neustavni prijedlog odluke'', priopćeno je iz SDA.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close