Genjac

Izetbegović se sprema za Predsjedništvo

Vijesti / Politika | 12. 05. 2022. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranački organi SDA još nisu donijeli odluke, ali se očekuje da će kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH biti lider SDA, Bakir Izetbegović.

Potvrdio je to Halid Genjac, glavni tajnik SDA u izjavi novinarima.

istaknuo je kako za sedam dana ističe rok za osiguranje financija za održavanje izbora te kako je jedna od ključnih obaveza Vijeća ministara osiguranje sredstva za održavanje izbora.

''Do ovog trenutka ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija su sprječavali to sa namjerom da se ne održe izbori, ukoliko je tako mogu nas vrlo brzo demantirati'', rekao je Genjac.

Dodao je kako je vrlo brzo moguće organizirati sjednicu Vijeća ministara, čak i telefonsku kako bi se ovo pitanje riješilo, te naglasio da financiranje nije upitno na što ukazuju trenutna raspoloživa sredstva.

Borbu za Predsjendištvo već je najavio Željko Komšić, stranka Fahrudina Radončića i Milorada Dodika. HDZ i HNS još uvijek ne izlaze s imenima. Jedino se šuškalo da bi mostarski gradonačelnik mogao biti kandidat što je on opovrgnuo.

Kopirati
Drag cursor here to close