Izbori u BiH

Izetbegović: Vrijeme je da visoki predstavnik povuče potez

''Prije petnaestak dana on je mene zvao i pitao kakve su moje procjene u vezi s tim da će biti donesen proračun''.
Vijesti / Politika | 26. 05. 2022. u 18:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je danas u Sarajevu, upitan u vezi s osiguranjem sredstava za finaciranje izbora, izjavio novinarima da je krajnje vrijeme da visoki predstavnik povuče potez.

''Vrijeme je da međunarodna zajednica radi svoj posao precizno, visoki predstavnik da omogući biračima da izaberu novu vlast'' - kazao je Izetbegović.

Upitan da li ima komunikaciju s visokim predstavkinom u vezi s tim, Izetbegović je odgovorio: ''Prije petnaestak dana on je mene zvao i pitao kakve su moje procjene u vezi s tim da će biti donesen proračun''.

''Ja sam kazao da ima nekih pomaka, ali da nisam optimista, da mislim da će se ipak dalje razvlačiti. On je odgovorio na to da će izbora biti i da se sredstva moraju naći. Prema tome, mislim da je on već donio svoje odluke, samo ih još nije obznanio'' - kazao je Izetbegović.

Mi smo, naveo je on, pozvali Tužiteljstvo i sve nadležne da se pozabave ovom situacijom.

Istaknuo je kako se radi o kršenju Ustava, udaru na Daytonski mirovni sporazum, kršenju Europske konvencije o osnovnim ljudskim pravima i slobodama, koja je dio Ustava BiH, radi se o kršenju zakona.

''Tako da mislim da ima prostora da se Tužiteljstvo time pozabavi'' - kazao je Izetbegović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close