Propituje

Izetbegović Komšića pitao zašto ga mrze Amerikanci, a on mu naveo dva razloga

Istaknuo je kako se "slabo" viđa s Izetbegovićem te da ga je posljednji put vidio na inauguraciji Erdoganu.
Vijesti / Politika | 13. 07. 2023. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić gostujući u emisiji N1 televizije, otkrio je kako ga je jednom prilikom lider SDA Bakir Izetbegović pitao zašto ga mrze Amerikanci.

Komšić mu je kazao da je moguć razlog što je prekršio obećanje, na što mu je Izetbegović odgovorio da nije, ali i da razlog može biti oko njega, u ljudima u stranci.

Istaknuo je kako se "slabo" viđa s Izetbegovićem te da ga je posljednji put vidio na inauguraciji Erdoganu.

Prije nekoliko mjeseci pitao me je zašto ga Amerikaci mrze. Ja sam mu kazao: "Ili si im nešto obećao pa slagao", on kaže da nije, "ili da tražiš razloge okolo sebe". Ne znam zašto on to propituje, nisam kućni prijatelj s njim. To što se događa u SDA je njegov (Izetbegovićev) problem, ja imam svojih problema u Predsjedništvu i stranci.

Video: Željko Komšić u Danu uživo

Istaknuo je i to kako mu nije žao što nije odgovorio na poziv Trojke.

"Nije mi žao. To nikada nije bio takav poziv, bio je neki mail. Poslali su nam neke stvari i napisali da ako imamo primjedbe da se izjasnimo. Na što da se izjasnimo, što znači taj papir? O čemu da se izjašnjavamo? Oni su to poslije protumačili kao poziv, ali da je neko rekao hoćete li da razgovaramo – nije. Ne vjerujem u projekat 'Trojke', to sam rekao i Nikšiću. Previše su popustljivi".

Kopirati
Drag cursor here to close