Očigledno

Izetbegović: Bosna je stijena koja se ne može razbiti

''Bosna je stijena koja se očigledno ne može razbiti i tako je to već tisuću godina'', rekao je Izetbegović.
Vijesti / Politika | 01. 12. 2017. u 17:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bosna je stijena koja se očigledno ne može razbiti i tako je to već tisuću godina. Od nju su svi njeni neprijatelji polomili zube. Dušmani ove zemlje su prolazni, kao mutna voda koja će oteći. Prolazni su oni koji danas u miru pokušavaju kreirati kaos i beznađe, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović na svečanoj akademiji u Jajcu, u povodu 25. godišnjice osnivanja Slavne brdske postrojbe 305/705 iz ovog grada.

Istaknuo je da će pobijediti oni koji grade zajedničku budućnost, koji rade za napredak BiH, oni koji je žele vidjeti u zajednici europskih demokratskih država, prosperitetnu i sigurnu, pod okriljem Europske unije i NATO saveza.

''Za brže postizanje ovakvog cilja nedostaje nam više iskrenosti i jedinstva Bošnjaka, jedinstva svih patriotskih snaga u BiH. Zrelost i jedinstvo, to je naš dug prema braniteljima BiH'', podcrtao je Izetbegović.

Prije svečane akademije otkriveno je spomen-obilježje šehidima i poginulim braniteljima s područja općine Jajce, a Izetbegović je istanuo da je to svjedočenje da će slavni put Slave brdske postrojbe 305/705 biti trajno zabilježen.

''Zločini koje su agresorske snage počinile u Jezeru, Čerkazovićima i Ljoljićima, Cvitovićima, Kokićima i drugim jajačkim mjestima, nisu uplašili i obeshrabrili protjerane i preživjele Jajčane. Naprotiv učvrstili su ih i ohrabrili da se organiziraju i suprotstave znatno moćnijem i opremljenijem neprijatelju, te da daju svoj doprinos u borbi za opstanak ove zemlje u kojoj smo rođeni, za očuvanje tradicionalnih vrijednosti uz koje smo odgojeni, za ponos i dostojanstvo bosanskog čovjeka'', naglasio je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close