Oštre osude

Iz ATV-a poručuju: ''Sankcije su priznanje za dosadašnju rad; Istina se ne može cenzurirati''

''Besmislene navode o povezanosti sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom oštro i odlučno odbacujemo''.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2022. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Menadžment i uređivački kolegij ATV-a oštro osuđuju sankcije Ministarstva financija SAD-a i ocjenjuju ih kao napad na medijske slobode, slobodu izvještavanja i demokraciju - u kojoj se podrazumijeva kako mediji izvještavaju slobodno, nepristrano i objektivno. Baš onu demokraciju koju, navodno, čuvaju od izvještavanja ATV-a'', kazali su iz uređivačkog kolegija ATV-a.

Kako su naveli u priopćenju, sankcije gledaju kao ''priznanje za naš dosadašnji rad, učinkovitost, ali i kao obvezu da moramo pokazati kako se istina ne može cenzurirati''.

''Besmislene navode o povezanosti sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom oštro i odlučno odbacujemo. Iznenađeni smo ovakvom odlukom i smatramo izričito neozbiljnim za jednu veliku državu da insinuacije pojedinaca o povezanosti naše medijske kuće i političara uzmu kao kredibilan izvor'', dodali su iz ATV-a.

''Jedina istina je – svaki medij odgovara jedino i isključivo gledateljima i čitateljima, uz poštovanje svih novinarskih i drugih načela. ATV će nastaviti kao i do sada, najbolje što umije i zna, kao i svih 25 godina do sada'', zaključili su.

Kopirati
Drag cursor here to close