Sankcionirani Tegeltija

Tegeltija: ''Zbog RS-a i mog naroda mogu izdržati bilo kakve sankcije''

''Zbog toga se ne mogu komentirati u bilo kojem drugom kontekstu, osim u kontekstu političkog pritiska strane države na unutarnja politička događanja u BiH''.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2022. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Potpuno je jasno da su sankcije instrument američke vanjske politike i kao takve predstavljaju vanjsku politiku SAD. Zbog toga se ne mogu komentirati u bilo kojem drugom kontekstu, osim u kontekstu političkog pritiska strane države na unutarnja politička događanja u BiH", rekao je Milan Tegeltija nakon što su objavljene sankcije SAD-a Miloradu Dodiku, ATV-u njemu i njegovoj supruzi te Mirsadu Kukiću, piše N1.

''Potpuno je nebitno na koji način su upakirane i pod kojim izgovorom su uvedene, jer se ne radi o bilo kakvom sudskom ili drugom procesu, u kojem se predočavaju argumenti niti osoba ima priliku od toga se braniti. Prema tome, nemam nikakvu potrebu braniti se, jer bi to bilo besmisleno jer kako rekoh ove sankcije nisu rezultat nekih sudskih postupaka, niti sam imao priliku da sudjelujem u bilo kakvom postupku strane države, nego su rezultat politike koja u sebi sadrži brutalni politički pritisak'', dodao je.

''Svoj sam posao radio i radim čestito, pošteno i u skladu sa zakonom i svojim političkim uvjerenjima, što namjeravam i nastaviti. Ako sam u ratu mogao biti vojnik sa puškom u ruci, a imao sam svega 20-ak godina onda, sada u ovim godinama zbog Republike Srpske i mog naroda mogu izdržati bilo kakve sankcije SAD'', napisao je Tegeltija u objavi Facebooku, piše N1.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova SAD (State Department) stavilo je na listu bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine, Milana Tegeltiju, njegovu suprugu Tijanu i predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) i zastupnika u Parlamentarnoj skupštini, Mirsada Kukića, zbog ''njihove uključenosti u značajne koruptivne aktivnosti''. Njima je sada zabranjen ulazak u SAD.

Kopirati
Drag cursor here to close