Odgovor na komentar o Gazi

Isak: Za građane RS bi bilo bolje da im je predsjednik panj, a ne Dodik

''I panj ima bolje manire od pojave koja se odaziva na ime Milorad Dodik", rekao je federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak.
Vijesti / Politika | 30. 10. 2023. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak osvrnuo se na Dodikove komentare i vrijeđanje građana Gaze.

Poručio je da njegovoj obitelji nije potrebno "nikakvo oslobađanje" i kako je riječ "oslobađanje" jedna od onih koje posljednjih mjeseci muče obitelj Dodik.

"Meni i mojoj obitelji, za razliku od Milorada Dodika koji je u kriminal uveo i vlastitu djecu, nije potrebno nikakvo oslobađanje. 'Oslobađanje', 'odvjetnici', 'optužnica' i 'zatvor' vjerojatno su riječi koje već mjesecima muče obitelj Dodik. O majci Milorada Dodika neću uopće davati nikakve komentare. Toj ženi dovoljno je teško zbog same činjenice što je majka Milorada Dodika i što je rodila čovjeka koji će ostati upamćen kao povijesna sramota", rekao je Isak.

Panj na funkciji umjesto Dodika

Isak je kazao kako bi za građane Republike Srpske bilo bolje da Dodik nije na funkciji.

"Svaka konferencija Milorada Dodika baci me u razmišljanje. Zaista sam uvjeren kako bi za građane bh. entiteta RS-a bilo bolje kada bi na funkciju predsjednika RS-a postavili panj. I panj ima bolje manire od pojave koja se odaziva na ime Milorad Dodik", rekao je federalni ministar unutarnjih poslova.

Inače, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik te ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak danas su vrijeđali jedan drugoga. Prvi je počeo Dodik koji se osvrnuo na Isakove izjave s propalestinskog prosvjeda u Zenici.

"Zajedno ćemo mi, ako Bog da, osloboditi našu Gazu, ali na način da uvjerimo sve one što šute da dignu svoj glas i da one koji imaju snagu da urade ono što trebaju učiniti", rekao je Isak.

Dodik je na konferenciji za medije u Banja Luci izvrijeđao Isaka zbog izjave te mu je spomenuo majku.

''Smlata od ministra''

"Koji ministar? To je smlata koja jakim izjavama želi pokriti djelovanje. Neka proba osloboditi. Neka oslobodi mamu. To je težak trenutak koji postoji u sukobu između Izraela i Palestine, prije svega Hamasa. Ono što su učinili 7. listopada spada u zločin koji je skrenuo pažnju cijelog svijeta", rekao je Dodik i dodao da mu je mučno gledati slike iz Gaze.

"Opravdana je aktivnost Izraela da se brani. Isto tako, potresne su slike stradanja djece u Palestini. Očekujem da će to što prije stati i da će uspjeti pronaći dogovor. Vidim, razlikuje se od prethodnih situacija. Amerika diskvalificira sebe kao posrednika jer se svrstava na jednu stranu. Kao i u Ukrajini. Vidjeli smo reakciju arapskog svijeta na to. Pojednostavljuje problem koji je težak. Svaka vrsta navijačkog odnosa u ovoj situaciji prelazi nešto što nije fer i korektno", kazao je Dodik.

Dodik situaciju na Bliskom istoku usporedio s onom u BiH

"I mi smo zgurani u nešto što ne može funkcionirati. Vjerujem da ovo što se događa u BiH traži adekvatan odgovor. Amerikanci su davno odlučili, to sam javno govorio, da centraliziraju BiH.

To je ono protiv čega se mi borimo. Oni tvrde kako mi to ne razumijemo, nije stvar slova Daytona, već proces. Taj proces mi nismo potpisali", rekao je.
Ministar Isak: Neću komentirati Dodikovu majku, dovoljno joj je teško što mu je majka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close