Ministar sigurnosti

Nešić brani Dodika i poručuje Isaku: Očigledno mu loše ide bildanje mišića, pa...

Dodao je i to da Isak treba da se upozna o zakonu, o svojim nadležnostima i ovlastim prije nego što da bilo kakvu izjavu.
Vijesti / Politika | 22. 10. 2023. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić ocijenio je da najnovije izjave federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka, koje se odnose na bosanskohercegovački entitet RS i Milorada Dodika, predstavljaju pritisak bošnjačkih političara na pravosuđe, te govore koliko je BiH "apsurdistan".

- Ministar policije Federacije govori tko će ići u zatvor i preuzima ulogu pravosuđa. Očigledno Isak ne zna šta znači presumpcija nevinosti, kazao je za Srnu Nešić.

Upoznavanje sa zakonom

Dodao je i to da Isak treba da se upozna o zakonu, o svojim nadležnostima i ovlastim prije nego što da bilo kakvu izjavu.

- Ramo Isak neće nikoga uhititi u RS-u ni danas, ni sutra, ni ikada. Očigledno Isaku slabo ide bildanje mišića pa je odlučio da pokuša bildanje uz pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je Nešić.

Ocijenivši da je riječ o pritisku bošnjačkih političara na pravosuđe, Nešić je konstatirao da su oni već osudili Dodika.

- Kao ministar sigurnosti poručujem da svi trebamo poštovati zakone i prava, da se držimo svojih nadležnosti i da samo tako, možda, BiH neće ličiti na "apsurdistan, poručio je Nešić.

Bavljenje puškama

Istaknuo je i to da je Dodik slobodan čovjek, da će to biti i da će slobodno obavljati funkciju predsjednika entiteta RS sve dok ima povjerenje građana.

- Isaku preporučujem da se bavi puškama koje su nađene u općini Stari Grad (Sarajevo), za šta su spremane, za koga i kakva je bila namjera nabavljanja tolikog broja pušaka, sa posebnim osvrtom da jedna puška nije nađena prilikom pretresa. Neka se pozabavi time gdje je ta jedna puška i je li, možda, namijenjena za neko kazneno djelo - zaključio je Nešić.

Podsjetimo, federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak jučer je kazao da "Dodik treba da pogleda istini u oči i da je istina da je njegova realna alternativa zatvor".

 

Kopirati
Drag cursor here to close