Aha?

Interes za rad Gradskog vijeća opada jer dobro rade?!

Gradonačelnik Mario Kordić je rekao kako nije uspio staviti na dnevni red sjednice odluku o kreditnom zaduženju grada.
Vijesti / Politika | 31. 01. 2022. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vidim da polako opada interes za rad Gradskog vijeća što mi je drago jer radimo dobro'', rekao je novinarima predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić.

Naime, na 17. sjednici Vijeća usvojen je plan rada gradskog vijeća regulacijski plan koji se odnosi na terminal željezničke/autobusne stanice i Rodoč III.

Gradonačelnik Mario Kordić je rekao kako nije uspio staviti na dnevni red sjednice odluku o kreditnom zaduženju grada.

''Radi se o jednoj tehničkoj odluci u proceduru dobivanja kreditnih sredstava za rješavanje problema deponije. Nadam se da ćemo na sljedećoj sjednici to donijeti i da nećemo izgubiti vrijeme'', rekao je Kordić.

Vijećnici su imali zamjerke da odluka nije prošla odbore i procedure

''Imamo vremenski pritisak kad je u pitanju deponija. Odluka je bila da se Gradsko vijeće slaže da ćemo se zadužiti u planu prilagodbe'', rekao je mostarski gradonačelnik.

Rekao je kako je iznos minimalno pet milijuna KM. U odluci je, ako ostane viška koristiti za pročistač.

''Nemamo financijski okvir za plan prilagodbe. Točan iznos ćemo imati kad raspišemo natječaj'', rekao je.

Rekao je kako će o poskupljenju vode odlučiti vijećnici ali da on nije sklon da se cijene povećavaju dok se ne iscrpke sve druge mogućnosti.

Dodao je kako se gubici od 50 posto vode iz vodovodne mreže ne odnose na loš rad javnog poduzeća nego ''na masu ilegalnih priključaka.

''Moramo biti svi odgovorni i morat ćemo, ako ne želimo poskupljenje, svi malo šparati i zatvarati vodu'', rekao je Kordić dodavši kako je cijena vode najniža u državi.

Kopirati
Drag cursor here to close