Pitanje u Vijećnici

Što je s muljem u mostarskom pročistaču?

''Dio mulja iz hale je prebačen u dio koji je vani, u bazen za solarno sušenje. Obavještena je federalna inspekcija koja je zaključila kako je sve odrađeno kako treba''
Gospodarstvo / Ekologija | 31. 01. 2022. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U postrojenju mulja trenutno je 6.350 tona mulja iako je kapacitet postrojenja 2.500 tona, izjavila je Vesna Šunjić vijećnica HRS-a u Gradskom vijeću Grada Mostara tijekom iznošenja inicijativa i vijećničkih pitanja.

Odgovorila joj je glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina koja je rekla kako je mulj i deponiranje u hali za mulj imao veliki problem jer postupak zbrinjavanja mulja nije riješen na razini države.

''Što se tiče našeg problema mi smo napravili projekt što se tiče proširenja za solarno sušenje mulja. Upućen je zahtjev federalnom Ministarstvu okoliša i turizma i dobili smo okolišnu dozvolu'', rekla je Komadina dodavši kako je sve ''odrađeno u skladu sa zakonskim propisima''.

''Dio mulja iz hale je prebačen u dio koji je vani, u bazen za solarno sušenje. Obavještena je federalna inspekcija koja je zaključila kako je sve odrađeno kako treba'', rekla je.

Dodala je kako je gradonačelnik pokrenuo inicijativu da se dodatno isuši mulj jer ne zadovoljava uvjete spaljivanja. Treba, rekla je Komadina, osigurati novac da se mulj vozi u Lukavac na spaljivanje.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close