Gasal-Vražalica

Ima li DF prste u malinama?

Gasal-Vražalica je za N1 rekla kako će i predmet nabavke respiratora biti samo statistički broj koji će biti zaveden, ali da se nitko neće baviti njime.
Vijesti / Politika | 04. 05. 2020. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''DF je opravdavao rušenje vlade (Kantona Sarajevo, op.ur.)  na osnovu pola milijuna KM koje je stavljeno na dispoziciju tadašnjeg predsjedavajućeg Elmedina Konakovića, a na 10,5 milijuna KM ostaju u koaliciji i jedini su predstavnici u zakonodavnom tijelu koji se nisu oglasili po ovoj aferi ni na društvenim mrežama. Imate slučajeve da su se neki od SDA kadrova oglasili, a DF ostao suzdržan, pa se postavlja pitanje da li su i oni dio te priče'', rekla je za N1 nekadašnja zastupnica ove stranke u državnom parlamentu Maja Gasal-Vražalica.

Rekla je kako smatra da afera u vezi uvoza 80 respiratora neće dobiti sudski epilog, kao što i mnogobrojne afere ranije nisu riješene. Smatra da ne treba očekivati od aktulanih osoba na funkcijama da rade u korist građana jer to nisu radili nije prije pandemije.

Gasal-Vražalica je za N1 rekla kako će i predmet nabavke respiratora biti samo statistički broj koji će biti zaveden, ali da se nitko neće baviti njime.

''Mene čudi naše išćuđavanje i očekivanje da u stanju nesreće, osobe koje su prije proglašenja stanja nesreće poslednje tri desetljeća imenovane i postavljene na upravljačke funkcije zahvaljujući podaničkom odnosu prema stranačkim liderima i osobama koje upravljaju BiH, sada rade u korist građana. Prateći javno oglašavanje raznih osoba i društvene mreže, zaključujem da smo aktivni u proizvođenju crnog humora koji nas zabavlja i održava. Možemo ismijavati osobe na najvišim funkcijama što ne znaju staviti masku, govore registrator umjesto repirator, ali one sjede i dalje na mjestima gdje odlučuju o našim sudbinama i nisu tu da riješe stanje krize ili stanje nesreće privedu kraju. Tu su da profitiraju u stanju nesreće kao što su to činili u periodu rada i ta praksa traje 30 godina'', rekla je Gasal-Vražalica.

Dodala je kako se logički može zaključiti da ove osobe neće ništa poduzeti, da je sve "dobro programirano i iscenirano te da se zna unaprijed ko će ovaj slučaj zaprimiti u tužiteljstvu i staviti ga u ladicu istaknuvši da će slučaj biti zaboravljen za tri dana".

 

"Mi ćemo se zabavljati na društvenim mrežama i tonuti", kazala je.

Komentirajući odlazak Zlatka Miletića iz Demokratske fronte, kazala je da je to za nju bilo iznenađenje.

"Kada je došao na funkciju tajnika mi smo svi bili obradovani jer ima policijski način iz svog životnog iskustva, a to je DF-u itekako bilo potrebno da se neko pozabavi kadrovskim slaganjem. Ono što sam vidjela iz intervjua, potvrdila sam da je DF osnovala grupa ljudi koja je u rodbinskim i prijateljskim odnosima s gospodinom Komšićem. Znam da je gospodin Miletić imao odličnu strategiju, ali kada je došao na funkciju tajnika to je ostavljeno po strani i morao je slušati lidera i određenu kliku oko lidera, a sve što je trebalo biti urađeno - nije", rekla je.

Kopirati
Drag cursor here to close