Istočno Novo Sarajevo

I to je BiH: Načelnik plaća 10 kava i šišanje

Istočno Novo Sarajevo predstavlja lokalnu zajednicu s najvećim brojem registriranih poduzetničkih djelatnosti po glavi stanovnika u Republici Srpskoj.
Vijesti / Politika | 10. 05. 2020. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić platit će prvih 10 kava i prvo šišanje sugrađanima u svim ugostiteljskim objektima i frizerskim salonima kako bi ih podržao na početku rada koji je bio obustavljen 55 dana zbog epidemije virusa korona.

Kako je priopćeno je iz općinske Uprave, novac za ovu namjenu Ćosić će izdvojiti iz svojih osobnih primanja.

U općini Istočno Novo Sarajevo registrirana su i posluju 123 ugostiteljska objekta, kao i 48 frizerskih salona, a ukupan broj registriranih poduzetničkih djelatnosti je 420, priopćeno je iz općinske Uprave.

Tako Istočno Novo Sarajevo predstavlja lokalnu zajednicu s najvećim brojem registriranih poduzetničkih djelatnosti po glavi stanovnika u Republici Srpskoj.

"Ovi podaci govore o značajno razvijenoj oblasti mikro i malih biznisa u ovoj lokalnoj zajednici koja zapošljava veliki broj građana", navodi se u priopćenju.

U Republici Srpskoj u ponedjeljak, poslije 55 dana od obustave rada, izazvane epidemijom virusa korona, počinju s radom ugostiteljski objekti, frizerski i kozmetički saloni, kao i druge djelatnosti čiji je rad bio onemogućen radi sprječavanja širenja virusa.

Kopirati
Drag cursor here to close