Ministar

Beroš gradonačelnik? ''Moje mjesto ovisi i o potrebama HDZ-a i izbornoj strategiji''

''Vjerujem u uspjeh naše stranke na izborima, a onda ćemo slagati timove za nove pobjede", kazao je Beroš za Jutarnji list.
Vijesti / Svijet | 10. 05. 2020. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravsta Vili Beroš u razgovoru za Jutarnji list nije htio govoriti o nagađanjima da bi mogao biti kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, rekavši da njegovo mjesto ne ovisi samo o političkim ambicijama već i o potrebama HDZ-a i izbornoj strategiji.

Vjeruje u uspjeh

"Član sam vladajuće stranke, a u politici je vrlo važan timski rad. I kao ministar dio sam jednog uspješnog tima. Želio bih da i na sljedećim parlamentarnim izborima dobijemo povjerenje birača da nastavimo voditi državnu politiku Hrvatske.

O izbornim listama odlučuje predsjednik i stranačka tijela pa će tako i eventualno moje mjesto na izborima ovisiti ne samo o mojim ambicijama već i potrebama HDZ-a i izbornoj strategiji. Vjerujem u uspjeh naše stranke na izborima, a onda ćemo slagati timove za nove pobjede", kazao je Beroš za Jutarnji list.

Kazao je i da su njegove političke ambicije da kao ministar zdravstva i član Vlade učini sve kako bi javnozdravstveni sustav bio što učinkovitiji i pristupačniji hrvatskim građanima.

"Epidemija koronavirusa pokazala je da je naš zdravstveni sustav spreman nositi se sa svim izazovima, da imamo vrhunske stručnjake na mnogim poljima i da s malim organizacijskim pomacima možemo biti bolji i efikasniji", ustvrdio je Beroš.

Potres

Dodao je i da je do sada bio najviše angažiran oko epidemije, ali da sve više vremena i energije usmjerava na smanjenje lista čekanja kako bi pacijentima pružili sve ono za što su dijelom bili zakinuti protekla dva-tri mjeseca, kao i na rješavanje svih drugih problema koji muče naše zdravstvo.

"Nedavni potres u Zagrebu uzdrmao je dodatno naše bolnice, smanjio kapacitete i nametnuo nam žurnu potrebu rješavanja bolničkih kapaciteta. Moje ambicije kao i politika ove Vlade idu za tim da na tom planu tražimo brza i ekonomična rješenja. Vjerujem da ćemo vrlo brzo pokazati da naši planovi nisu samo riječi", kazao je Beroš, donosi Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close