Trebinje

Gradonačelnik ljut: Pet novozaraženih iz jedne obitelji

Gradonačelnik Trebinja rekao je kako je situacija ozbiljna i da virus ne bira spol, naciju, vjeru i političku pripadnost...
Vijesti / Flash | 20. 04. 2020. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da pet novozaraženih Trebinjaca dolazi iz jedne obitelji koja je imala kontakt sa sugrađankom kojoj je virus korona potvrđen u subotu, 18. travnja, i smještena je na izolacionom odjeljenju trebinjske Bolnice.

Ćurić je istaknuo da novih pet slučajeva nije dobra situacija jer i dalje ima pojedinaca koji ne poštuju preventivne mjere i ne shvaćaju ozbiljnost situacije.

"Činjenica je da su oni koji su pozitivni na virus korona imali veliki broj kontakata. To nije dobro. Već skoro 60 dana apeliramo da se kontakti svedu na minimum, i sebi smo ponekad više dosadni. Treba se držati socijalna distanca, da se nose rukavice i maske. To je neophodno zbog zdravlja svih nas", naglasio je Ćurić.

Rekao je kako je situacija ozbiljna i da virus ne bira spol, naciju, vjeru i političku pripadnost, priopćeno je iz trebinjskog Stožera za izvanredne situacije.

"Treba li u svakom gradu da se dogodi ono što se dogodilo u Banja Luci, gdje je iz jedne obitelji u roku od 15 dana preminulo troje članova, da bi ljudi shvatili situaciju. Da se to ne bi dogodilo treba da slušamo uputstva i poštujemo mjere. Svaki dan pitaju kada će se otvoriti neki od zatvorenih objekata. Sve treba da se otvori, ali samo ako poštujemo mjere. Zato još nije vrijeme za njihovo otvaranje u Trebinju", poručio je Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja je rekao da će svi kontakti pet novozaraženih osoba biti testirani, piše Srna.

"Ovo je već treći klaster. Svi koji trebaju biti testirani – bit će testirani. Broj testiranih nije bitan, koliko je bitno da epidemiološka istraga ide u pravom smjeru, da se ne kriju kontakti", naveo je Ćurić.

Ćurić je dodao da minimalan broj ljudi, njih oko pet posto, ne poštuje preventivne mjere i širi neistinite priče kako virus nije opasan i kako se ne širi kako to stručnjaci predstavljaju.

"U svijetu je umrlo već više od 165.000 ljudi. Nemojte da neodgovornim ponašanjem imamo preminule i u Trebinju. Znam i razumijem - svima se može desiti, ali moramo biti odgovorni", poručio je Ćurić.

U Trebinju je potvrđeno 17 slučajeva virusa korona, a u istočnoj Hercegovini 33.

Kopirati
Drag cursor here to close