Odgovornost veća od sujete

Sastanak vladajućih i opozicije u RS-u

Kako će se ponašati vladajući i opozicija u RS-u moglo bi biti jasnije nakon sutrašnjeg sastanka svih političkih stranaka kod predsjednika NSRS Nedjeljka Čubrilovica.
Vijesti / Politika | 25. 07. 2021. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se ne slažu u mnogo čemu, vladajući i opozicijski u RS složni da je nametanje odluke u vezi izmjene Krivičnog zakonika BiH - neprihvatljivo.

No, kako će se dalje ponašati nakon nametanja zakonima kojim se kažnjava negiranje genocida, moglo bi biti jasnije nakon sutrašnjeg sastanka svih političkih stranaka kod predsjednika NSRS Nedjeljka Čubrilovica.

Konzultacije u stranci

Kako saznaje N1, na sastanak će sve stranke vladajuće koalicije, ali i opozicije, predvođene SDS-om, PDP-om, DNS-om…

U SDS su ranije rekli da odgovor mora biti mudar, a prije sastanka s Miloradom Dodikom, Mirko Šarović imat će konzultacije unutar svoje stranke.

Kritiziraju što je peticija SNSD-a organizirana prije zajedničkog sastanka, pod “izgovorom svesrpskog jedinstva”, kažu u SDS, “dovode se pred svršen čin”.

U PDP-u su također za N1 potvrdili nazočnost.

''Peticija je trebala biti, dogovorena na zajedničkom sastanku i prvi potpisnici peticije su trebali da budu predstavnici političkih partija'', kazao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

DNS je tako uz SDS i PDP, potvrdio sudjelovanje.

Odgovornost veća od sujete

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić očekuje sabornost i konsenzus.

''Odgovornost treba biti veća od sujete, a pamet ispred ambicija. Ujedinjena Srpska će na sastanku povodom odluke Visokog predstavnika iznijeti svoje prijedloge'', rekao je.

Dan uoči odlučujuće sedmice, predsjednik SNSD Milorad Dodik poručuje da Republika Srpska neće dizati “oružanu već političku pobunu”.

Kopirati
Drag cursor here to close