Priopćenje

HSP poručuje: NE savezu s Dodikom

''Imaju li Hrvati kratkoročno pamćenje?''
Vijesti / Politika | 19. 01. 2022. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska stranka prava BiH sa čuđenjem i nevjericom gleda na izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji tvrdi da je Milorad Dodik partner Hrvatskoj, te da ne vidi da srpska politika u Bosni i Hercegovini šteti Hrvatima.

''Mi u HSP BiH zaista smo zahvalni na naporima koje čini predsjednik Milanović kako bi se riješilo pitanje Hrvatskog naroda u BiH, te kako bi Hrvatski narod u BiH bio jednakopravan s druga dva konstitutivna naroda'', naveli su u svom priopćenju.

Smatraju da je pogubno za Republiku Hrvatsku imati bilo kakve odnose ''s čovjekom koji je pod američkim sankcijama te koji je pred EU sankcijama i to zbog korupcije''.

Navode kako vide da je na današnjoj sjednici zasjedanja Hrvatskog Sabora i hrvatski premijer Plenković osudio postupke Zorana Milanovića, vezano za izjave o Miloradu Dodiku.

''Imaju li Hrvati kratkoročno pamćenje? Jesu li zaboravili agresiju na Hrvatsku, mnoga spaljena hrvatska sela u RS-u i protjerivanje Hrvata sa tog područja Bosne i Hercegovine. Hoće li se posljedice nedostatka jedinstvene politike iz Hrvatske prelamati preko leđa BH Hrvata i hoće li opet BH Hrvati biti žrtve'', pitaju se iz ove stranke.

''Hrvati su europski narod i trebaju težiti Zapadu a kratkovidne političke ambicije vode ih ka Istoku'', zaključili su iz Hrvatske stranke prava BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close