Totalitarni režimi

HRS pita: Jesmo li na pragu kontrole obrazovanja?

Grudski HRS navodi kako je ''HNS odavno u službi propagande politike vladajuće stranke odnosno HDZ-a BiH, to je jasno ukoliko se samo pogleda izbor predsjedništva navedene organizacije''.
Vijesti / Politika | 15. 01. 2021. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HRS / HRS pita: Jesmo li na pragu kontrole obrazovanja?

''Kvalitetno obrazovanje je jedan od najvrijednijih resursa kojeg možemo ostaviti budućim naraštajima. Kontrola obrazovanja je obilježje totalitarnih režima. Jesmo li na pragu takve kontrole?'', pita se Općinski odbor Hrvatske republikanske stranke Grude u pismu upućenom medijima.

Grudski HRS dalje navodi kako je ''HNS odavno u službi propagande politike vladajuće stranke odnosno HDZ-a BiH, to je jasno ukoliko se samo pogleda izbor predsjedništva navedene organizacije''.

''Danas vidimo da na dokumentu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa stoji logotip HNS-a. Ovaj logotip je diskriminirajući za sve koji HNS smatraju nedostojnim onoga za što se predstavlja, a to je krovna organizacija Hrvata u BiH. HNS je krovna organizacija HDZ-a BiH i njihovih koalicijskih partnera, ništa više od toga.

HRS se, u potpunosti, zalaže za neovisno školstvo bez bilo kakvog političkog utjecaja. Ukoliko dopustimo politički utjecaj u školstvu, a nažalost svjedoci smo kako se on svaki dan povećava, naša budućnost u potpunosti je dovedena u pitanje!'', stoji u pismu koje potpisuje Općinski odbor Hrvatske republikanske stranke - Grude

Kopirati
Drag cursor here to close