Priopćenje

HRS: Kad je nenamjesko trošenje namjenskog novca u pitanju, koalicija HDZ/SDA/DF gazi sve pred sobom, pa i poslovnik o radu

''Iako je proces glasovanja već u tijeku, zamjenik predsjedavajućeg Zelenika traži da se 'vidi ima li vijećnika u holu'',
Vijesti / Politika | 31. 05. 2022. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska republikanska stranka oglasila se priopćenjem za javnost povodom današnje sjednice Gradskog vijeća u kojem navode kako ''koalicija HDZ/SDA/DF kad je nenamjesko trošenje namjenskog novca u pitanju gazi sve pred sobom, pa i poslovnik o radu''.

''Jedna od točaka dnevnog reda na današnjoj sjednici G.V. Mostara bilo je usvajanje Programa razvoja zaštite i spašavanja za Grad Mostar. Vijećnica HRS-a, Vesna Šunjić predložila je povlačenje Programa na doradu. Razlog za taj prijedlog leži u činjenici kako je prekršeno niz članaka Zakona o zaštiti i spašavanju prigodom izrade dokumenta, kako je dokument u biti prepisan/prilagođen tekst Programa viših razina, a pogotovo u činjenici kako Program razvoja moraju raditi nadležne službe grada, a ne ad hoc angažirana privatna tvrtka. I drugi vijećnici su imali određene prigovore, no za koaliciju HDZ/SDA/DF niti jedan od prigovora nije bio za uvažiti. Svejedno su dali na glasovanje Program i onda je nastao cirkus'', navode.

Naime, ističu, prigodom brojanja ruku, prijedlog nije imao potrebnu većinu.

''Iako je proces glasovanja već u tijeku, zamjenik predsjedavajućeg Zelenika traži da se 'vidi ima li vijećnika u holu', dok predsjednik Kluba vijećnika SDA Adil Šuta traži pojedinačno glasovanje, također u tijeku glasanja, iako on nije predlagatelj Programa, nego Gradonačelnik. Kada se vratilo pojedine vijećnike (DF i HDZ BiH) 'z hola', ponavlja se glasovanje o istoj točki dnevnog reda i prijedlog se usvaja''.

Navode kako je riječ o nevjerojatnom kršenju ne samo Poslovnika o radu, nego i demokratskih uzusa i procedura.

''Milijunska sredstva koja leže na namjenskom računu za zaštitu i spašavanje, o čemu se HRS u više navrata oglašavao, novac je kojeg vladajuća koalicija ima namjeru netransparentno i nenamjenski potrošiti. Pogotovo je to slučaj u izbornoj godini''.

Ističu kako je činom drastičnog kršenja Poslovnika o radu vladajuća koalicija je po tko zna koji put pokazala kako ''njima uopće nije bitno opće dobro i rad za dobro čovjeka, nego isključivo kako što više, za svoje potrebe, izmusti novaca koje nisu zaradili. Iznimno nam je drago što su na ovakav način pokazali svoje pravo lice''.

Kopirati
Drag cursor here to close