Revizija u Gradskoj upravi

Kordić i Marić o negativnom mišljenju: Ne radi se tu o negativnom mišljenju

Odjel za društvene djelatnosti i Odjel za financije i nekretnine dobili su nezadovoljavajuće mišljenje interne revizije Grada Mostara.
Vijesti / Flash | 31. 05. 2022. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vezi negativnog mišljenje revizije za Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara i Odjela za financije predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić i gradonačelnik Mario Kordić kazali su kako se tu ipak ne radi o negativnom mišljenju nego o internoj kontroli.

''Malo je grubo kada kažete negativno izvješće za Odjel društvenih djelatnosti Grada Mostara i Odjel za financije. Nije u pitanju negativan izvještaj, nego kontrola koju je radila interna kontrola gradonačelnika i dala je određene upute koje treba ukloniti u ovim dijelima'', pojasnio je Marić.

Gradonačelnik se složio s njim kazavši kako se ovaj izvještaj inače trebao naći na prošloj sjednici Gradskog vijeća, ali iz tehničkih razloga ipak nije.

''Naknadno smo se skužili da taj izvještaj nije dio toga pa sam ja inzistirao da se on nađe na današnjoj sjednici. Htio sam poslati poruku javnosti da ne krijemo ništa, da sve transparentno radimo. Nije bila obveza takav izvještaj stavljati javno na velika zvona'', kazao je Kordić.

''Svjesni smo svojih propusta i zato imamo jedan takav Odjel u sklopu Gradske uprave koji je tu da i nas malo upozori ako vidi kakve nepravilnosti, da nam da određene preporuke kako to da ispravim. Drago mi je da to nisu bile velike primjedbe i da su preporuke koje nam je ured za reviziju dao bit implementirane u roku od mjesec dana'', objasnio je.

Podsjetimo, Odjel za društvene djelatnosti i Odjel za financije i nekretnine dobili su nezadovoljavajuće mišljenje interne revizije Grada Mostara. Revizija, koja je obuhvaćala transfer za osnovno obrazovanje – izdaci za materijal i usluge za 2020. godinu, za ova dva odjela izdala je 19 preporuka.

Te je godine za izdatke za materijal i usluge u mostarskim osnovnim školama bilo namijenjeno 959.410 KM.

Uz ovu, izvršene su još dvije revizije. Tako je izvršena revizija javnih nabavki u Odjelu za urbanizam i građenje za 2020. i 2021. godinu. Revizijom je dato devet preporuka, a odjel je dobio mišljenje - ''zadovoljavajuće uz manje značajne nedostatke''.

Izvršena je i revizija Izjave o fiskalnoj odgovornosti za 2020. godinu. Revidirane su gradske organizacijske jedinice, a revizori su izdali deset preporuka uz ''zadovoljavajuće uz manje značajne nedostatke'' mišljenje.

Naime, interne revizije u Gradu Mostaru obavlja Jedinica za internu/unutarnju reviziju koja je uspostavljena Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Gradske uprave Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close