Odgovor Srbiji

Plenković odbacuje tezu da je Hrvatska etnički očišćena

''Da smo etnički čisti, onda pripadnici nacionalnih manjina ne bi bili u Saboru ni u vladi niti bi bili dio integriranog društvenog života”,
Vijesti / Svijet | 31. 05. 2022. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EPA / Andrej Plenković 

Hrvatski premijer Andrej Plenković odbacio je u utorak tezu srbijanske premijerke da je Hrvatska etnički očišćena, rekavši da u hrvatskoj vladi i Saboru sjede predstavnici nacionalnih manjina.

“Teze da je Hrvatska etnički očišćena su smiješne. Da smo etnički čisti, onda pripadnici nacionalnih manjina ne bi bili u Saboru ni u vladi niti bi bili dio integriranog društvenog života”, rekao je Plenković na upit da komentira izjavu srbijanske premijerke Ane Brnabić.

Brnabić je na jednoj srbijanskoj televiziji rekla da je Hrvatska etnički očišćena, da danas ne postoji etnički čišća država na prostoru Europe od Hrvatske, prenosi Hina.

“Mi smo ozbiljna članica EU-a koja vodi računa o ljudskim i manjinskim pravima. Vodimo politiku uključivanja, tolerancije, da svi žive dobro. U konačnici, to je politika pomirbe, ali prije svega putem istine jer bez istine teško možemo ići naprijed na zdravim temeljima nakon velikosrpske agresije”, rekao je Plenković.

Kopirati
Drag cursor here to close