Govor na Vranduku

Hodžić demantira: Neće se zabraniti negativan govor protiv Izetbegovića

Vijesti / Politika | 15. 09. 2022. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Lično nikada nisam bio za cenzure, zabrane, restrikcije, a rad medija itekako poštujem i cijenim, pa i onih koji su okrenuli moju izjavu zbog klika više'', objavio je Faruk Hodžić, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH, demantiravši natpise da je rekao kako će nakon izbora biti zabranjeno negativno govoriti protiv čelnika SDA, Bakira Izetbegovića.

''U svojoj izjavi na početku predizborne kampanje na tvrđavi Vranduk kod Zenice jasno sam rekao da ćemo neke stvari promijeniti, ali ne i zabraniti. Smatramo da stvari u državi možemo samo i isključivo mijenjati djelima, a ne zabranama, kako to rade drugi u ovoj državi pa medije označavaju "plaćenicima, poslušnicima i slično", a na nekim  medijima imamo i cenzuru pojedinih političara i stranaka. Dio govora koji sam održao u Vranduku ću opet ponoviti, a to je da ne izvlačimo zaključke iz konteksta kao što je i ovaj da 'zabranjujem', jer to nisam rekao. Moramo biti uz naše izabrane predstavnike, pružiti im podršku, biti patriote, a ne da prvo tražimo mane i negativnosti, onda i kada ih nema. Upravo takav odnos nas dodatno razjedinjuje, što neprijatelji ove zemlje koriste. Smatram da trebamo dodatno urediti sistem kako pojedinci ne bi bili u mogućnosti klevetat sve i svakog'', napisao je Hodžić.

Navodi kako je građanima Bosne i Hercegovine ''dosta zabrana, a medijima koji su posebno u ovom mjesecu izloženi pritiscima želim puno sreće u nastavku i da svoju objektivnost i profesionalizam zadrže u radu suzdržavajući se od populističkih naslova i tekstova''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close