Reagiranje

HNS: Bužim kao glavno središte "moderne i građanske" BiH po mjeri SDA

Hrvatski narodni sabor kaže i da bi načelnik Nanić trebao uputiti ispriku.
Vijesti / Politika | 28. 12. 2021. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom plakata s božićnom i novogodišnjom čestitkom koji je zasmetao bužimskoj SDA, oglasio se Hrvatski narodni sabor.

Iz HNS-a je priopćeno kako se ''stječe dojam, da svaki Božić, netko ili više njih, svjesno i maliciozno traže način da umanje, degradiraju ili ogade ovaj blagdan radosti.''

Napominju i da je duh Božića i božićnog vremena dio tradicije bosanskohercegovačke povijesti vezan uz hrvatski i katolički identitet. 

''Poruke SDA i načelnika u Bužimu u kontekstu Božića se ne mogu ni osuditi. Gnjusno, poražavajuće i za svaku osudu je uopće pročitati priopćenje za javnost koje su uputili općinska organizacija SDA, kao i načelnik Bužima. Ovakve reakcije su živi dokaz i primjer "moderne i građanske" države kako je očigledno promišlja SDA. To je valjda taj primjer jednakopravnosti i suverenosti s kojom bi trebali pristupiti EU, a božićna čestitka je vrijeđanje?!'', priopćio je HNS.

Hrvatski narodni sabor kaže i da bi načelnik Nanić trebao uputiti ispriku.

''Ne katolicima niti nekome Hrvatu, nego svim normalnim ljudima u Bosni i Hercegovini, bez obzira kojem konstitutivnom narodu ili konfesiji pripadali. Ovo je moralno i etičko dno koje nećemo dopustiti da postane norma ponašanja'', zaključio je HNS.

Podsjećamo, Općinska organizacija SDA Bužim izrazila je nezadovoljstvo zbog postavljanja plakata u ovom gradu na kojem se čestita Božić i Nova godina.

Kako su kazali u priopćenju, mnoge Bužimljane ovih dana interesira kome premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i predsjedtelji Skupštine USK Razim Halkić čestitaju Božić u Bužimu s velikog bilboard plakata koji je postavljen u centru Bužima kod firme Saniteks.

"Ovo je po prvi put da se ovakav plakat postavi u Bužimu, što je izazvalo revolt mnogih građana, s obzirom na to da je Bužim čisto bošnjačka sredina i da su ovakvi plakati doživljeni kao provokacija za sve koji žive u Viteškom gradu Bužimu", navedeno je u priopćenju iz lokalne SDA.

Dodali su da traže da se isti plakat o trošku nalogodavaca hitno ukloni iz Bužima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close