Sastanak sa veleposlanikom

Herceg se suosjeća sa migrantima, ali prioritet zaštita građana

Na susretu je bilo riječi o aktualnom stanju u HNŽ, BiH i širem okruženju.
Vijesti / Politika | 04. 03. 2020. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HNŽ / Herceg i Koc

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, susreo se sa veleposlanikom Republike Turske, Haldunom Koçom i njegovim suradnicima, priopćeno je u srijedu iz Vlade HNŽ-a.

Na susretu je bilo riječi o aktualnom stanju u HNŽ, BiH i širem okruženju.

 

Osvrnuvši se na najnovija događanja i mogućnost dolaska većeg broja migranata na naše područje, predsjednik Herceg istaknuo je kako suosjeća s teškom sudbinom ljudi koji su morali napustiti svoje domove, ali prioritet Vlade je maksimalna osobna i imovinska zaštita sigurnosti građana HNŽ, te poštivanje javnog reda i mira.

Također, razgovaralo se o aktivnostima i planovima Vlade HNŽ s naglaskom na mogućnosti uspostave konkretnije suradnje na polju razvitka gospodarstva, prometne povezanosti i turizma.

''Bogati turistički potencijali kojima se ponosimo sigurno su izazov i za turske građane, no na nama je da im ih približimo. Zbog toga sam istaknuo ulogu Zračne luke u Mostaru jer je ona ključ snažnijeg povezivanja i njezin rad izravno utječe i na gospodarski razvitak, ali i izgradnju novih hotelskih smještajnih kapaciteta. Također, naglasio sam značaj izgradnje koridora Vc i općenito boljeg prometnog povezivanja, te zajedničkih projekta vezanih za obnovljive izvore energije za koje HNŽ ima značajne potencijale'', rekao je predsjednik Herceg.

Veleposlanik Koç zahvalio je predsjedniku Hercegu na srdačnom prijemu istaknuvši izrazitu opredijeljenost daljnjem razvitku međusobne suradnje, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close