Fotografije branitelja na smeću

Herceg obećao: Ustrajat ću u pronalasku počinitelja

Predsjednik Herceg je od mjerodavnih u MUP-u HNŽ-a zatražio da se žurno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se pronašli počinitelji ovoga nedjela i o svemu poduzetomu izvijesti javnost.
Vijesti / Politika | 13. 09. 2023. u 14:13 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Nevenko Herceg u srijedu je najoštrije osudio "nemili čin odbacivanja panoa s fotografijama poginulih pripadnika MUP-a HR HB". 

Kako je istaknuto u priopćenju, ovim činom se na ljudskom razumu neshvatljiv način vrijeđa čast i ugled poginulih branitelja te na posebno bolan način otvaraju rane obiteljima poginulih.

Razgovori

Na tomu tragu, predsjednik Herceg je od mjerodavnih u MUP-u HNŽ-a zatražio da se žurno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se pronašli počinitelji ovoga nedjela i o svemu poduzetomu izvijesti javnost.

Herceg je, tvrde iz njegovog ureda, jučer i danas na ovu temu obavio razgovore s čelnicima udruga proisteklih iz Domovinskoga rata te obećao kako će do kraja ustrajati u rasvjetljavanju ovoga događaja, pronalasku počinitelja i utvrđivanju odgovornosti.

Podsjetimo, fotografije poginulih branitelja pripadnika MUP-a u utorak su pronađene pored kontejnera za smeće u mostarskom naselju ''Rudnik''.

Reakcije udruga se nižu, a među prvima su reagirali iz Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata Mostar (HVIDRA), Udruge specijalne policije "Munje" Mostar te Udruge udovica poginulih Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Mostar, kao i Udruge roditelja poginulih Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Mostar.

Ostavka?

Iz Udruge Hrvatska zvona pozvali su na smjenu ministra unutarnjih poslova HNŽ-a.

"Ako ne dođe do smjene ministra unutarnjih poslova zahtijevamo smjenu predsjednika Vlade HNŽ-a. Ako ne dođe do smjene ministra (ili predsjednika Vlade) zahtijevamo ostavku Predsjednika HNS-a", istaknuli su iz Udruge Hrvatska zvona.

O slučaju se priopćenjem naknadno oglasio i MUP HNŽ-a.

''Uprava policije već provodi opsežnu istragu radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog nemilog događaja. Istraga će obuhvatiti radi li se o nemaru, krajnjoj nepažnji ili pak namjeri'', priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close