Fotografije poginulih na smeću

Udruga traži ostavku ministra, Hercega ili Čovića

"Ako ne dođe do smjene ministra unutarnjih poslova zahtijevamo smjenu predsjednika vlade HNŽ-a. Ako ne dođe do smjene ministra (ili predsjednika Vlade) zahtijevamo ostavku Predsjednika HNS-a", istaknuli su iz Udruge.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 09. 2023. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Zgroženi smo do nevjerice objavljenim fotografijama na kojima su vidljive uramljene fotografije poginulih branitelja specijalne policije HR HB uz kontejnere sa smećem s očiglednom nakanom njihova nečasnog udaljavanja s počasnog mjesta u namijenjenu im sudbinu", priopćeno je iz Udruge Hrvatska zvona.

Kako ističu, osobe koje su to napravile, kao i one koje su izdale takav nalog, izgubile su ljudsko dostojanstvo, a po njihovom dostojanstvu i žrtvi mrtvih (i živih) branitelja ovim činom pljuju i gaze.

"Zbog dostojanstva mrtvih i živih branitelja nužno je da osobe odgovorne za funkcioniranje institucija snose odgovarajuće posljedice. Iz navedenih razloga u ime udruge Hrvatska zvona (i ogorčenih građana) zahtijevamo smjenu ministra unutarnjih poslova HNŽ-a. Ako ne dođe do smjene ministra unutarnjih poslova zahtijevamo smjenu predsjednika Vlade HNŽ-a. Ako ne dođe do smjene ministra (ili predsjednika Vlade) zahtijevamo ostavku Predsjednika HNS-a", istaknuli su iz Udruge Hrvatska zvona.

Podsjetimo, fotografije poginulih branitelja pripadnika MUP-a u utorak su pronađene pored kontejnera za smeće u mostarskom naselju ''Rudnik''.

Reakcije udruga se nižu, a među prvima su reagirali iz Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata Mostar (HVIDRA), Udruge specijalne policije "Munje" Mostar te Udruge udovica poginulih Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Mostar, kao i Udruge roditelja poginulih Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Mostar.

O slučaju se priopćenjem naknadno oglasio i MUP HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close