Fotografije u smeću

Udruga udovica: Jesu li heroji to zaslužili?

Fotografije poginulih branitelja pripadnika MUP-a u utorak su pronađene pored kontejnera za smeće u mostarskom naselju ''Rudnik''.
Vijesti / Flash | 12. 09. 2023. u 20:56 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nakon današnjeg šokantnog događaja koji se dogodio u Mostaru ,jedva smo smogli snage da reagiramo. Izbacivanje slika poginulih branitelja pored kontejnera je gnusan čin koji je za svaku osudu", priopćeno je iz Udruge udovica poginulih Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Mostar i Udruge roditelja poginulih Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Mostar.

Podsjetimo, fotografije poginulih branitelja pripadnika MUP-a u utorak su pronađene pored kontejnera za smeće u mostarskom naselju ''Rudnik''.

Iskorištavanje obitelji poginulih

Kako je ranije potvrđeno za Bljesak.info fotografije su bile postavljena na zidu Policijske uprave Mostar te su iz nepoznatih razloga završile u smeću.

"Pitamo se jesu li ovo obećanja naših vladajućih koja su dali na grobovima naših poginuli da će brinuti i čuvati spomen na njih koji su dali svoje živote kako bi mi svi mogli mirno živjeti. Odavno osjećamo kako se obitelj poginulih iskorištava od vladajućih struktura te da nas se samo sjete kada treba skupljati jeftine političke bodove, a da ostalo vrijeme gaze po žrtvi koju su dali branitelji, bez koje ni oni ne bi bili na mjestima na kojim su sada", stoji u priopćenju.

Kao i Udruga specijalne policije "Munje" Mostar i žene iz Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Mostar traže odgovore.

"Tko je počinitelj? Tko je nalogodavac ovoga sramotno čina? Jesu li ovi heroji to zaslužili? Je li ikoga sramota? Tražimo da se slike vrate na mjesto gdje su stajale kao spomen na one koji dadoše živote za sve nas", navode.

Neće odustati

Iz Udruge ističu kako neće odustati od " iznošenja pravde na svjetlost dana i održavanja sjećanja".

Podsjetimo, o slučaju se priopćenjem očitiovala i Udruga specijalne policije "Munje" Mostar.

Kako su naveli, ustrajat će na odgovorima, a nadležnima daju razuman vremenski rok za dostavljanje istih. Ako odgovore ne dobiju, pozvat će i druge udruge da im se priključe.

Također, traže i reakciju političkih predstavnika Hrvata u BiH.

Podsjetimo, da je riječ o fotografijama poginulih branitelja pripadnika MUP-a za Bljesak.info je ranije potvrdio predsjednik Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata Mostar (HVIDRA) Darko Drmać.

Čim su dobili informaciju o ovome incidentu pripadnici su fotografije uzeli i odnijeli u svoje prostorije.

''Dokle više da se ponižavaju branitelji! Ništa im više nije sveto na ovom svijetu nije, nego samo novac. Ja ne razumijem to!'', rekao je Drmać.

Bljesak.info zatražio je očitovanje MUP-a HNŽ-a te ga do trenutka objavljivanja ovog teksta nije dobio.

Kopirati
Drag cursor here to close