Skinuto sa Dnevnog reda

Helez preživio smjenu

Ovaj zahtjev za povlačenje potekao je od samih zastupnika koji su inicijalno predložili glasovanje o smjeni Heleza.
Vijesti / Politika | 21. 12. 2023. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zukan Helez ''preživio'' je na poziciji državnog ministra obrane tako što je na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine donesena  odluka o povlačenju inicijative  za njegovu smjenu.

Ovaj zahtjev za povlačenje potekao je od samih zastupnika koji su inicijalno predložili glasovanje o smjeni Heleza.

Inicijativa za smjenu ministra Heleza pokrenuta je od strane parlamentarnih članova Sanje Vulić, Obrena Petrovića, Nebojše Radmanovića, Ljubice Miljanović, Milorada Kojića, Milana Petkovića, Miroslava Vujičića i Čedomira Stojanovića.

Odluka o smjeni uslijedila je nakon kontroverznih izjava ministra Heleza u vezi s vojnim kampovima za obuku u RS.

Unatoč povlačenju inicijative za smjenu Heleza, zastupnici će ipak raspravljati o drugoj inicijativi koja se odnosi na smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Staše Košarca.

Podsjetimo i kako je lider Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik jasno je izjavio da u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine ništa vezano uz područje obrane neće proći dok je Helez ministar.

Ova inicijativa potekla je od zastupnika Mire Pekić, Jasmina Emrića, Vlatka Glavaša, Aide Baručije, Branislava Borenovića, Mladena Bosića, Elvisa Hodžića, Nenada Grkovića, Šerifa Špaga, Darka Babalja i Safeta Keše.

Važno je napomenuti da su ovi zastupnici već 20. studenog uputili pismo predsjedavajućem Marinku Čavari, u kojem zahtijevaju pokretanje postupka smjene Košarca, ističući nasilje u obitelji kao razlog za tu inicijativu.

Video: ZD PSBiH nije raspravljao o smjeni ministra odbrane BIH Zukana Heleza
Kopirati
Drag cursor here to close