Široki Brijeg

HDZ 1990. prozvao Miru Kraljevića: Dogodine slavimo punoljetnost lažnih obećanja HDZ-a

''Umjesto da danas razgledamo što je to od planiranog izgrađeno u krugu Duhanske stanice, mi ovdje ponovno razmatramo dokumente u kojima stoji što se planira napraviti u krugu duhanske stanice''.
Vijesti / Politika | 28. 04. 2022. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 14. Sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega Klub vijećnika HDZ-a 1990 pod dnevnom točkom rasprave o prijedlogu Urbanističke osnove uređenja prostora Duhanske stanice prozvao je aktualnu vlast i gradonačelnika Miru Kraljevića zbog lažnih obećanja oko uređenja prostora Duhanske stanice i stvaranja alibija za neučinjeno kroz kojekakvu prepravljenu dokumentaciju detaljnog plana uređenja gradskog područja ''Duhanska stanica''.

''Umjesto da danas razgledamo što je to od planiranog izgrađeno u krugu Duhanske stanice, mi ovdje ponovno razmatramo dokumente u kojima stoji što se planira napraviti u krugu duhanske stanice. I puno toga lijepoga je napisano da će se napraviti u krugu Duhanske stanice poput: srednje strukovne škole sa dvoranom, novi trg, podzemne garaže u dvije etaže, muzej, obrtničke radionice, tržnica, ribarnica, poslovni inkubator i drugo'', kazali su u priopćenju iz HDZ-a 1990.

''Ali kada prošetamo do kruga Duhanske stanice vidimo ruglo grada koje se ogleda u ruševnim zgradama, divljim deponijima otpada i divljem neosvijetljenom parkingu. Žiteljima Širokog Brijega je od općinskih odnosno gradskih vlasti mnogo puta obećavano kako će prostor Duhanske stanice biti jedan od najboljih i najuređenijih u središtu Grada''.

Ističu kako ''ne samo da se nije napravilo ništa po pitanju uređenja Duhanske stanice nego se nije zaštitilo i ono postojeće, dopuštena je vandalizacija. Širokobriježanke i Širokobriježani su izmanipulirani bajkom o uređenju prostora Duhanske stanice i žalosno je da tolike godine apsolutno ništa nije napravljeno kako bi se uredio taj prostor'', istaknula je predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a 1990 Antonija Banožić te nastavila kako gradonačelnik Miro Kraljević već 17 godina daje lažna obećanja da će prostor Duhanske stanice biti  jedan od najboljih i najuređenijih prostora u središtu grada dok se na terenu nije napravilo apsolutno ništa.

U intervju za Večernji list davne 2005. godine, znači u prvom mandatu gradonačelnik Miro Kraljević je izjavio citiram: ''U samom središtu grada imamo golemi prostor bivše Duhanske stanice sa zgradama koje propadaju, neke se i ruše. Došli smo na ideju da u taj prostor smjestimo Srednju strukovnu školu a time oslobodimo prostor Gimnaziji, čime bi ona, kao nekad, opet postala kultno mjesto. Dio objekata u Duhanskoj stanici će se rušiti, drugi dio prilagoditi potrebama škole. Projekt se već radi, a što je najvažnije imamo financijera''.

Potom je predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a 1990 Antonija Banožić gradonačelnika podsjetila i na obećanje od 3. srpnja 2015. godine gdje u izjavi za portal jabuka.tv gradonačelnik Miro Kraljević izjavljuje: ''Prostor duhanske stanice bit će jedan od najboljih i najuređenijih prostora u središtu grada. Cilj su sadržaji od općeg interesa, od škole, do gradskog muzeja te ostalih polivalentnih sadržaja koji će se napraviti na ovom prostoru''.

''Danas i dalje ništa od obećanog nije napravljeno. Sudeći po opisanim činjenicama Širokobriježanke i Širokobriježani će se načekati da dijete pošalju u Srednju strukovnu školu u krugu Duhanske stanice, da obiđu novi trg i muzej, da svoje vozilo parkiraju u podzemnu garažu, da na tržnici u ribarnici kupe svježu ribu… A s druge strane od prvih obećanja uređenja prostora Duhanske stanice je prošlo tek 17 godina, pa možda i ima nade'', zaključila je Banožić.

''Pokazali izbori ili ne, dogodine ćemo svakako ''slaviti'' punoljetnost lažnih obećanja HDZ-a BiH o uređenju prostora Duhanske stanice'', zaključuje se u priopćenju HDZ-a 1990.

Kopirati
Drag cursor here to close