Persona non grata

Tko želi, tko ne želi Džaferovića u Širokom Brijegu?

''Za člana predsjedništva BiH Šefika Džaferovića niti jedan od ovih logora ne samo da nije postojao, nego, po njemu, mučenja i torture koje su doživljavane od strane naših vitezova su zaslužene'', stoji u priopćenju.
Vijesti / Politika | 22. 11. 2021. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Kao što je to bio slučaj sa Željkom Komšićem, kada je vladajuća stranka predložila proglašenje njega „personom non grata“ u Širokom Brijegu, HRS je na današnjoj sjednici gradskog vijeća predložio isto za Šefika Džaferovića, zbog javno iznesenih stavova o logorima i zločinima ABiH. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dana 19. rujna 1993. godine pripadnici tzv. Armije BiH su iznenada napali pripadnike HVO-a u mjestu Vituša koje se nalazi preko puta brane Salakovac u Mostaru. Dvojica branitelja HVO-a su poginuli na licu mjesta, a ostali su odvedeni u zloglasni logor 4. O.Š. u Mostar, gdje su bili zlostavljani i mučeni.

Dvojica branitelja su od posljedica zlostavljanja preminula.

Zajedničko svim ovim braniteljima je što su dolazili iz Širokog Brijega. BH pravosuđe je ponižavajućom zatvorskom kaznom osudilo samo nekolicinu pripadnika ABiH za ove zločine, od kojih pojedini žive na slobodi u inozemstvu.

Branitelji iz Širokog Brijega nisu samo mučeni i umirali po logorima ABiH u Mostaru, nego i u Bugojnu, Konjicu, Jablanici i drugim mjestima.

Za člana predsjedništva BiH Šefika Džaferovića niti jedan od ovih logora ne samo da nije postojao, nego, po njemu, mučenja i torture koje su doživljavane od strane naših vitezova su zaslužene.

Kao što je to bio slučaj sa Željkom Komšićem, kada je vladajuća stranka predložila proglašenje njega „personom non grata“ u Širokom Brijegu, HRS je na današnjoj sjednici gradskog vijeća predložio isto za Šefika Džaferovića, zbog javno iznesenih stavova o logorima i zločinima ABiH.

Bila bi to poruka da žrtva naših branitelja nije uzalud i da smo više nego svjesni kako se poštuje njihova baština, patnje njihovih obitelji koji i dandanas nose ožiljke iz rata.

Umjesto jedne poruke ponosa, kao što je to bio slučaj sa Komšićem, doživjeli smo poniženje.

Vladajući HDZ-u BiH jasno je dao do znanja kako je njima prioritet koalicija sa SDA-om i kako nipošto ne žele dovesti u pitanje tu koaliciju. Dio članova HDZ1990, HSP AS i HSP BiH jasno su dali do znanja kako su im prioritet mrvice sa HDZ-ovskog stola s kojima ih (povremeno) hrane.

Što drugo reći na kraju nego, hvala im svima što su pokazali javnosti svoje pravo lice.

Dokazali ste kako vam ništa nije sveto, pa ni žrtva naših branitelja po kojoj se konstantno pljuje i gazi iz Sarajeva. Umjesto da ste stali u obranu od tog i takvog Sarajeva, vi mu se pridružiste.

Neka vas je sram!'', navode u priopćenju iz Hrvatske republikanske stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close