Susret s Inzkom

Hadžikadić: Mostar je ogledalo BiH

Komentirajući aktualnu političku i društvenu situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu, istaknuti su mogući pozitivni utjecaj novoizabrane američke vlasti.
Vijesti / Politika | 16. 12. 2020. u 21:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić u srijedu 16. prosinca sastao se s visokim predstavnikom Valentinom Inzkom u uredu OHR-a u Mostaru.

Razgovarali su o situaciji u Mostaru i državi, a predsjednik Hadžikadić je govorio i o kandidatima Platforme za progres, izbornoj kampanji, svom boravku u ovom gradu, ali i očekivanjima na ovim lokalnim izborima.

Na osnovu današnje posjete naseljima Ortiješ i Kosorac, Hadžikadić se osvrnuo na problem sa kojim se susreću mještani, a to je mogućnost da izgube svoju zemlju zbog lošeg rješenja izgradnje autoceste

Komentirajući aktualnu političku i društvenu situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu, istaknuli su mogući pozitivni utjecaj novoizabrane američke vlasti, ali i drugih velikih sila, na političke procese u Bosni i Hercegovini koji bi se mogli dogoditi u skorijoj budućnosti.

Ukazavši na bitnost Mostara, Hadžikadić je kazao da je Mostar ogledalo Bosne i Hercegovine sa svojom mješavinom vjera, etničkih pripadnosti, kultura i optimizma.

‘’Bosna i Hercegovina, Međunarodna zajednica ali i cijeli svijet, uključujući i građane Mostara koji imaju priliku glasati, ne smiju dozvoliti da Mostar završi kao podijeljen grad, jer će se na taj način uništiti srž Bosne i Hercegovine’’, poručili su iz Platforme za progress.

Kopirati
Drag cursor here to close