Sigurnosna procjena

Policija spremna za izbore u Mostaru

Građani će u Mostaru glasovati na 163 izborna mjesta.
Vijesti / Flash | 16. 12. 2020. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema saznanja o ugroženosti izbornih procesa u Mostaru, rekao je za Bljesak.info načelnik PU Mostar Dragan Jelonjić.

''Policijska uprava Mostar u okviru svoje nadležnosti izradila je plan osiguranja 'Lokalni izbori 2020. Mostar. Na dan izbora policijska uprava će angažirati maksimalan broj policijskih službenika iz svog sastava te određen broj policijskih službenika iz sastava drugih organizacijskih jedinica MUP-a HNŽ-a'', rekao je Jelonjić.

Kaže, da na osnovu trenutne sigurnosne procjene, neće tražiti ispomoć drugih policijskih agencija.

Inače, pratnja osjetljivog glasačkog materijala, kako je rekao, vršit će se u suradnji s policijskim službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Inače, građani će u Mostaru glasovati na 150 izbornih mjesta.

Podsjetimo, gradonačelnik Mostara bira se u Gradskom vijeću, koje će brojati ukupno 35 gradskih vijećnika. Predsjedavajući Vijeća i gradonačelnik ne mogu biti osobe iz reda istog konstitutivnog naroda. Vijeće ne može brojati više od 15 pripadnika jednog konstitutivnog naroda, niti manje od četiri. Minimalno jedan gradski vijećnik mora biti iz reda ostalih.

Vijećnici se biraju iz šest izbornih jedinica – odnosno sa šest gradskih područja (nekadašnje općine), te s takozvane gradske liste. Aktualni gradonačelnik je Ljubo Bešlić iz HDZ-a BiH. Sudjelovanje na izborima uzet će i osam neovisnih kandidata.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close