Dok je HNS zasjedao

Hadžikadić ispred Kosače: Baklja zloglasne ideje još uvijek plamti

Dok se u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače odvijala prva izvanredna sjednica Hrvatskog narodnog sabora Hadžikadić je zajedno s članovima svoje stranke poslao poruku bh. javnosti.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2022. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"HNS je replika institucijama paradržave tvorevine Herceg-Bosne čiji čelnici služe zatvorske kazne zbog udruženog zločinačkog pothvata. Iako je ta politika, poražena i osuđena pred međunarodnim sudovima, baklja te zloglasne ideje još uvijek plamti kroz ideju rušenja izbornog procesa", kazao je predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić.

Naime, dok se u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače odvijala prva izvanredna sjednica Hrvatskog narodnog sabora Hadžikadić je zajedno s članovima svoje stranke poslao poruku bh. javnosti.

"Institucije Bosne i Hercegovine su se pretvorile u pasivno posmatrača. Stoga smo došli ovdje poslati poruku otpora ovoj anticivilizacijskog i retrogradnoj politici. Došli smo u ime svih građana i u ime Bosne i Hercegovini, reći, dosta je. Hrvatski narod ako ima osjećaj bilo kakve političke ugroženosti mora da zna da ga ugrožavaju i ljudi koji se nalaze u ovoj zgradi. BiH je država svih njezinih građana. Bila i biti će", poručio je Hadžikadić.

Čelnik Platforme za progres je istaknuo kako su pravo da biraju i budu izabrani zagarantirani ustavnim poretkom".

"Sve druge najavljene akrobacije velikih nacionalista su podrivanje ustavnog i pravnog poretka. S ovog mjesta tražim sankcije OHR i međunarodne zajednice zbog udara na državu", poručio je Hadžikadić.

Podsjetimo, prva izvanredna sjednica Hrvatskog narodnog sabora održana je u subotu u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače.

Nakon zasjedanja HNS-a javnosti se obratio predsjedatelj Dragan Čović koji je iznio sedam zaključaka, od kojih je jedan "pokretanje svih pravnih procedura i političkih koraka za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju BiH na načelima federalizma i konsocijacijske demokracije".

Kopirati
Drag cursor here to close