Narod odlučuje

Ljubić: Od Save, preko Bužima, pa sve do Srebrenice osjećamo ovu državu

''Osnovna zadaća Sabora je učiniti ono što hrvatski narod i bih očekuje od nas, a to je zaštititi BiH od antiustavnih napada''.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2022. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči izvanredne sjednice Sabora HNS-a koji je, podsjećamo, zatvoren za javnost, novinarima se obratio i predsjednik glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić, koji je također prokomentirao i špekulacije koje prethodnih dana kruže u BiH.

''Ja bih rekao da su ti nacrti zaključaka krivo interpretirani. Osnovna zadaća Sabora je učiniti ono što hrvatski narod i bih očekuje od nas, a to je zaštititi BiH od antiustavnih napada'', kazao je Ljubić.

''Mi kao predstavnici hrvatskog naroda smatramo BiH svojom domovinom, od Save pa do mora, od Bihaća do Bužima, pa sve do Srebrenice, osjećamo je svojom i spremni smo je braniti kao institucionalnu državu'', naglasio je.

''Mi smatramo da u ovom trenutku trebamo doći do kvalitetnih izmjena izbornog zakona koji će harmonizirati odnose Hrvata Bošnjaka i Srba na temelju izvornih načela Daytona koji daje mogućnost svakom narodu da bira svoje predstavnike''.

''A nakon toga u boljoj, normalnijoj političkoj klimi doći u situaciju da razgovaramo o racionalnijoj administrativnoj i teritorijalnoj organizaciji zemlje. Jer zemlja sa 3 milijuna stanovnika, 14 ustava, 14 vlada i 150 ministara teško može biti racionalna i kompetitivna u Europi'', naglasio je Ljubić.

''Osnovna zadaća je da stvari u BiH vratimo u ustavne okvire. Želim vjerovati da ćemo doći do izmjena Izbornog zakona. S druge strane to mogu temeljiti na određenim kontaktima sa relevantnim predstavnicima međunarodne zajednice. Nikome nije u interesu destabilizacija nakon izbora koji bi se održali prema neustavnom Izbornom zakonu'', zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close