Traži istrage

Grubeša o Aluminiju: Potrebno gledati u budućnost, a ne na prošlost

Ministar je istaknuo ono što svi znaju, to da je Aluminij jedno od najvažnijih poduzeća u državi.
Vijesti / Politika | 01. 09. 2019. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Josip Grubeša rekao je kako je potrebno istražiti svaki eventualni kriminal i zlouporabe u Aluminiju te iste procesuirati ako se dokažu, priopćeno je u nedjelju iz HDZ-a BiH.

''Mjerodavne pravosudne i druge institucije trebaju i moraju utvrditi odgovornost svih koji su svojim djelima i eventualnim zlouporabama doveli Aluminij do duga od 400 milijuna KM i u konačnici do zaustavljanja proizvodnje. Svi koji su radili protiv zakona, zlouporabili položaj ili ovlasti trebaju odgovarati, izjavio je Grubeša, komentirajući stanje u Aluminiju i eventualne pravosudne odluke u budućnosti s obzirom da Tužiteljstvo istražuje određene osobe, a financijska policija provjerava poslovanje.   

Ministar je istaknuo ono što svi znaju, to da je Aluminij jedno od najvažnijih poduzeća u državi.

 

''Svjedoci smo da Aluminij jedno od najvažnijih i strateških poduzeća u BiH prolazi kroz najveću krizu od svoga postojanja. Konačno gašenje Aluminija bi imalo nesagledive posljedice za cijelo gospodarstvo BiH, a izravne štete i izvan granica zemlje'', naglasio je Grubeša, stoji u priopćenju HDZ-a.

Po njegovom mišljenju, država mora pomoći Aluminiju da se 'digne na noge'.

''Država mora stati iza Aluminija i pomoći mu da se digne na noge. Jedan od koraka je da se krene s jedne strane s novom stranicom i novim Aluminijem, neopterećenim problemima, s novim investitorima. A s druge da pravosuđe uključi sve relevantne i institucije i mjere i istrazi sve nepravilnosti i dosadašnjem poslovanju Aluminija'', rekao je.

Grubeša tvrdi da je to jedini način za spas ''ovog važnog poduzeća i njegovoj revitalizaciji u budućnosti, nadamo se na najbolji i održiv način''.

Državni ministar navodi kako je potrebno gledati u budućnost, a ne na prošlost.

''Zalažem se da se svaki eventualni kriminal i zlouporabe istraže i procesuiraju ako se dokažu. Važno je da BiH profunkcionira kao pravna država i pošalje poruku svima kako je sigurna pa između ostaloga i za buduća ulaganja. Naši pogledi moraju biti usmjereni prema budućnosti, a ne prošlosti kako je to nažalost, u BiH čest slučaj'', rekao je Grubeša, priopćeno je iz njegove stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close