Demantira izjave

Grubeša: Ministrica Borovac nije nadležna za slanje obitelji bivših terorista u Mostar

Grubeša u reakciji navodi kako ne vidi razlog zašto bi njihov dolazak u Salakovac bio interes naše države.
Vijesti / Politika | 05. 07. 2019. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar pravde BiH Josip Grubeša - Grubeša: Ministrica Borovac nije nadležna slanje obitelji bivših terorista u Mostar

Foto: Ilustracija / Ministar pravde BiH Josip Grubeša

''Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac nije nadležna za upućivanje obitelji bivših terorista u prihvatni centar Salakovac, niti iza takve njezine izjave stoji Vijeće ministara BiH'', rekao je ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Naime, prema riječima ministrice Borovac, obitelji povratnika s islamskih ratišta trebali bi biti smještene u Prihvatnom centru Salakovac.

Grubeša u reakciji navodi kako ne vidi razlog zašto bi njihov dolazak u Salakovac bio interes naše države.

''Nedopustivo je da se u prihvatni centar u sjevernom dijelu Grada Mostara smjeste obitelji bivših pripadnika terorističke organizacije Islamske države koje se vraćaju iz Sirije i Iraka. Ne vidim zašto bi oni ili njihov smještaj bili interes države BiH'', rekao je.

On navodi kako BiH ima ozbiljno ugroženih obitelji o kojima je potrebno voditi brigu.

''Imamo mi važnijih obitelji državljana BiH, za čiji smještaj se trebamo brinuti. Nećemo dopustiti da se obitelji povratnika sa stranih ratišta stave ispred ozbiljno ugroženih obitelji u BiH koje poštenim radom pokušavaju prehraniti svoje članove i koji svojim postupanjem ne ugrožavaju položaj BiH u svijetu'', rekao je ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Osim ministra, oštru reakciju o smještanju obitelji povratnika sa sirijskih ratišta uputilo je i županijsko Ministarstvo unutarnjih poslova koje je navelo kako bi njih dolazak značajno mogao ugroziti sigurnosnu situaciju u Mostaru i županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close