Mostarsko odlučivanje

Gradsko vijeće: Rad nedjeljom, ''preuzimanje'' deponije, cijene…

Vijećnici će, prema predloženom dnevnom redu, raspravljati o pogodnostima za investiranje na području Grada Mostara za investicije iz oblasti prerađivačke industrije…
Vijesti / Politika | 29. 03. 2022. u 09:50 Bljesak.info
19. sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara saziv 2020-2024

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizička lica obavljaju djelatnost na području Grada Mostara kojom bi trebao biti zabranjen rad nedjeljom te određen rad u kasne noćne sate, jedna je od tema 19. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Mostar.

Uz to, vijećnici će raspravljati o davanju suglasnosti za utvrđivanju opredijeljenosti za uspostavljanje Javno-privatnog partnerstva kad je u pitanju mostarska deponija. Naime, kako smo pisali, poduzeće Alba pokazalo je zanimanje da se uključi u zbrinjavanje mostarskog smeća na deponiji.

Raspravljat će se i o odluci o izmjeni granica katastarskih općina, programu izlaganja podataka nove katastarske izmjere Grada Mostara (2022.-2032.), odluci o načinu korištenja i visini naknade za uzurpirane javne površine na kojima su izgrađeni ili postavljeni objekti bez pravomoćnog odobrenja i o utvrđivanju prosječne konačne građevne cijene 1m2 korisne stambene površine i visine rente.

Vijećnici će, prema predloženom dnevnom redu, raspravljati o pogodnostima za investiranje na području Grada Mostara za investicije iz oblasti prerađivačke industrije te o povlaštenim uvjetima gradnje i pogodnostima obavljanja djelatnosti u ruralnim područjima Grada Mostara.

Ako bude dovoljno ruku, donijet će se i odluka o formiranju Povjerenstva  za prodaju zemljišta Grada Mostara, a vijećnicima će biti predstavljeno izvješće o radu Žalbenog vijeća Grada Mostara, o radu Privremenog stručnog povjerenstva za 2021. godinu te izvješće o radu pravobraniteljstva Grada Mostara za razdoblje za 2021.

 

Kopirati
Drag cursor here to close