Gradski odbor

Loši rezultati: Zatražena smjena Govedarice

Gradski odbor SDS-a Bijeljina traži da u što skorije vrijeme bude zakazana vanredna Skupština SDS-a i održani vanredni unutarstranački izbori
Vijesti / Politika | 13. 11. 2018. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor SDS-a Bijeljina zatražio je da predsjednik ove stranke Vukota Govedarica, genaralni tajnik Igor Ostojić i kompletno rukovodsto SDS-a preuzmu odgovornost zbog lošeg rezultata stranke na općim izborima i podnesu ostavku.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina traži da u što skorije vrijeme bude zakazana vanredna Skupština SDS-a i održani vanredni unutarstranački izbori da bi SDS otklonio sve nedoumice o svojoj politici u narednom periodu, priopćeno je iz Gradskog odbora stranke nakon sinoćnje višesatne sjednice. 

Članovi Gradskog odbora SDS-a Bijeljina analizirali su rezultate na nedavno održanim općim izborima, te zaključili da bijeljinski SDS nije zadovoljan ostvarenim, kako onim u Bijeljini, tako i na razini Republike Srpske i BiH. 

Gradski odbor SDS-a Bijeljina traži da SDS, kao državotvorna, odgovorna i nacionalno svjesna stranka, stavi interes Republike Srpske i jedinstvo iznad borbe za ulazak u vlast, naveli su u priopćenju. 

"Ovaj odbor SDS-a smatra da je krajnje vrijeme da sa svim strankama sa sjedištem u Republici Srpskoj bude postignut konsenzus o nacionalnom interesu Republike Srpske i u tom smislu sa svim važnim političkim i društvenim akterima u Srpskoj razgovara o načinima izlaska iz duboke društvene i ekonomske krize", priopćio je Gradski odbor bijeljinskog SDS-a. 

Na sjednici je bijeljinski Gradski odbor zatražio i da predsjednik Glavnog odbora SDS-a /Milan Miličević/ bude ovlašćen da provede vanredne unutarstranačke izbore i rukovodi strankom do završetka izbornog procesa. 

Istovremeno, članovi ovog odbora SDS traže i da prestane isključivanje iz stranke članova koji drugačije misle i da Glavni odbor raspravlja o svim žalbama isključenih članova. 

U priopćenju dostavljenom medijima nakon višečasovne sjednice Gradski odbor SDS-a Bijeljina je naveo da će poštovati sve odluke Glavnog odbora SDS-a i napomenuo da su svi zaključci i odluke usvojeni jednoglasno. 

Od 75 članova Gradskog odbora SDS Bijeljina, sjednici je prisustvovalo 69. 

Kopirati
Drag cursor here to close