Glavni odbor stranke

Govedarica: Nećemo koalirati sa SNSD-om

Previranja u SDS-u intenzivirana su nakon izbora, posebno zbog pitanja da li će ta stranka pristati na koaliciju s SNSD-om na razini BiH.
Vijesti / Politika | 29. 10. 2018. u 00:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica tvrdi da iz Saveza nezavsnih socijaldemokrata (SNSD) nisu dobili službenu ponudu za koaliciju te da o tome nisu ni razgovarali na višesatnoj sjednici Glavnog odbora stranke.

Kaže da mu je to stranačko tijelo dalo povjerenje da radi na jedinstvu stranke, a Predsjedništvo SDS-a “da optimalno pozicionira stranku, vodeći računa o izbornoj platformi i načelima i programskim principima, koji su rečeni tokom izborne kampanje”.

''Na tim programskim principima spremni smo razgovarati s drugim političkim strankama'', rekao je Govedarica, nakon osmosatnog zasjedanja Glavnog odbora SDS-a.

Dobio je mandat da formira tim koji će biti zadužen za analizu izbornog rezultata, a za prosinac je najavio raspisivanje odluke o redovnim unutarstranačkim izborima.

Kaže da u Glavnom odboru SDS-a smatraju da su izbore, 7. listopada, pratile brojne neregularnosti, o čemu su dostavili dokaze Središnjem izbornom povjerenstvu, koja ih je odbila te će uputiti žalbe i prigovor kod drugih nadležnih institucija.

Govedarica je izrazio žaljenje što su članovi Glavnog odbora SDS-a iz Doboja u jednom mometu napustili sjednicu, te je najavio da će s njima razgovarati sljedećih dana.

Svi članovi i dva potpredsjednika GO SDS-a iz regije Doboj napustili su sjednicu Glavnog odbora SDS-a, među kojima i Boris Јerinić, aktualni zamjenik ministra obrane BiH, koji je kao razlog naveo to da atmosfera nije bila demokratska.

Za pojedine medije u RS je kazao i da je na sjednici kritiziran dobojski SDS, umjesto diskusije o odgovornosti stranačkog rukovodstva za najlošiji izborni rezultat u povijesti.

Previranja u SDS-u intenzivirana su nakon izbora, posebno zbog pitanja da li će ta stranka pristati na koaliciju s SNSD-om na razini BiH.

Za razgovore s SNSD-om u proteklom razdoblju su se javno izjasili funkioneri SDS-a iz prve postave stranke, Mićo Mićić, Obren Petrović, Milovan Bjelica.

Protiv te koalicije su se izjasnili i pojedini članovi banjalučkog odbora SDS-a, dajući podršku Govedarici, koji je smijenio potpredsjednika SDS-a Kostadina Vasića, nakon njegovih tvrdnji da Govedarica, Mladen Bosić, Dragan Mektić i Aleksandra Pandurević “po nalogu nekih međunarodnih sigurnosnih agencija, rade protiv srpskog jedinstva”.

U blizini banjalučkog sjedišta SDS-a intervenirala je i policija, te pretresla dva automobila novosadskih registarskih oznaka, ali nisu službeno potvrdili ima li to neke veze s nekim ljudima bliskim ovoj stranci.

Govedarica je rekao da ne zna što se događao, ali da, kako je naveo, mora voditi računa o svojoj sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close