Nema prepreka

Gradonačelnik Livna: Svečana sjednica će se održati

Što se tiče svečane sjednice Gradskog vijeća, Čondrić je u priopćenju naveo kako će se "sukladno odluci Organizacijskog odbora Dana obrane Livna i dosadašnjoj praksi svečana sjednica održati, ali ne kao sjednica Gradskog vijeća".
Vijesti / Politika | 22. 04. 2022. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić ocijenio je kako pojedinci svojim ponašanjem i postupcima žele napraviti lakrdiju od obilježavanja 30. obljetnice obrane Livna te je dodao kako će se proslava te obljetnice održati 23. travnja kako je i planirano.

Nakon što je Kolegij Gradskog vijeća Livna ranije danas donio odluku o otkazivanju svečane sjednice tog tijela, uz obrazloženje da Kolegij nije sudjelovao u njezinoj organizaciji, priopćenjem za javnost oglasio se gradonačelnik Čondrić.

"Zbog digniteta Dana obrane Livna i branitelja, te zbog svih Livnjaka i naših gostiju, sutrašnju svečanost ćemo održati dostojno i u miru od svečanog mimohoda, te ćemo održati svečanu sjednicu povodom Dana obrane Livna u 11 sati u dvorani Narodnog sveučilišta, te nakon toga položiti vijence i upaliti svijeće na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda", poručio je Čondrić.

Što se tiče svečane sjednice Gradskog vijeća, Čondrić je u priopćenju naveo kako će se "sukladno odluci Organizacijskog odbora Dana obrane Livna i dosadašnjoj praksi svečana sjednica održati, ali ne kao sjednica Gradskog vijeća".

Komentirajući navode predsjednice Gradskog vijeća Hane Milak, koja je izjavila da se svečana sjednica otkazuje zbog kršenja Poslovnika o radu te da odluku o održavanju svečane sjednice Gradskog vijeća nije donio Kolegij Gradskog vijeća, Čondrić je priopćio kako je upravo Milak bila ta koja je trebala sazvati sjednicu Kolegija.

"Naglašavam da sjednicu Kolegija, koji je trebao donijeti odluku o svečanoj sjednici, saziva predsjednica kolegija, a to je Hana Milak, koja je ujedno i članica Organizacijskog odbora za proslavu Dana obrane Livna. Ako se mislilo da se treba sazvati i Kolegij Vijeća zbog svečane sjednice Gradskog vijeća, predsjednica kolegija je trebala odmah po formiranju Organizacijskog odbora, prije više od mjesec dana, sazvati sjednicu, te donijeti odluku o održavanju svečane sjednice. No ona to sve ove dane nije učinila. Ako se krši poslovnik mogla ga je jedino prekršiti predsjednica nesazivanjem Kolegija", ustvrdio je Čondrić.

Kopirati
Drag cursor here to close