Glavni odbor SDS-a

Govedarica: Neće biti koalicije s SNSD, niti ulaska u Vladu RS-a

''Ne želimo varati naše građane i ostajemo dosljednji našoj politici'', ustvrdio je on i dodao da, kada je u pitanju razina BiH, radit će u interesu RS-a.
Vijesti / Politika | 17. 11. 2018. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicije s SNSD-om neće biti, niti ulaska u Vladu Republike Srpske, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica.

''Glavni odbor će se izjasniti imam li ja kao predsjednik njihovu podršku'', rekao je Govadarica i dodao da traži od tog stranačkog tijela da ne prihvati koaliciju s SNSD-om i ulazak u Vladu RS-a, jer smatra da za tako nešto ne postoji osnova.

''Ne želimo varati naše građane i ostajemo dosljednji našoj politici'', ustvrdio je on i dodao da, kada je u pitanju razina BiH, radit će u interesu RS-a.

Potvrdio je da su na sjednici Glavnog odbora, uz dva glasa protiv, odbačene žalbe Obrena Petrovića, Konstadina Vasića i Uroša Vojinovića, na odluke o isključenju iz stranke.

Glavnom odboru je predložio, kako je naveo, raspuštanje Gradske organizaciju SDS-a u Doboju.

''Moramo zauzeti stav kako i na koji način ćemo tretirati zastupnike iz Doboja jer su se već izjasnili da neće sudjelovati u radu Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a'', rekao je on ističući da će zbog nestatutarnosti biti stavljeni izvan snage zaključci dobojskog SDS-a, da oni idu u vlast u RS-u i na razini BiH.

U stanci sjednice Glavnog odbora SDS-a, Govedarica je za RTV BN ustvrdio da očekuje podršku za spomenute odluke, kao i da na sjednici nema povišenih tonova, već da, iako ne misle svi isto, vode raspravu o aktualnoj političkoj situaciji u RS-u, u SDS-u i političkoj platformi stranke, koja će u prosincu imati redovne stranačke izbore.

Kopirati
Drag cursor here to close