Prepirke oko Referenduma

Govedarica: Dodik parlament RS-a tretira kao svoju igračku

Dodik, koji i dalje odgovara na sve prozivke opozicije, uzvratio je da su pod utjecajem stranaca danas u skupštinskim klupama, za razliku od ranijih sjednica kada su i žviždaljkama bojkotirali zasjedanja.
Vijesti / Politika | 06. 11. 2017. u 18:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica

Zastupnik SDS-a Vukota Govedarica tvrdi da predsjednik RS-a Milorad Dodik entitetski parlament "tretira kao svoju igračku, s kojom radi što hoće".

Tijekom rasprave u Narodnoj skupštini RS-a o stavljanju izvan snage odluke o referendumu o Sudu i Tužiteljstvu BiH, optužio je Dodika da vodi "politiku prevare građana i da je dvije godine krio odluku o referendumu, iako je jamčio da će ga provesti".

Poznato je, kaže, što Srbi misle o radu Suda i Tužiteljstva BiH, ali pita Dodika što dan nakon refernduma.

''Hoćete li suspendirati odluke Suda, pustiti osuđene ljude koji su u KPZ-u u RS, dati im čvrsta jamstva da se ne odazivaju na pozive Suda i Tužiteljstva BiH i što ćete s onima protiv kojih se vode istrage'', upitao je Govedarica.

I zastupnik PDP-a Branislav Borenović je podsjetio da je Dodik 2015. rekao da im opozicija ne treba za referendum, te pita zašto sada inzistira na njihovoj podršci.

Dodik, koji i dalje odgovara na sve prozivke opozicije, uzvratio je da su pod utjecajem stranaca danas u skupštinskim klupama, za razliku od ranijih sjednica kada su i žviždaljkama bojkotirali zasjedanja.

Ponovno je pozvao opoziciju da zajedno kreiraju novu odluku, koja bi se odnosila na održavanje referenduma o radu Suda i Tužiteljstva BiH, jer je važan konsenzus o ovom pitanju, a opozicija u RS je vlast na razini BiH.

Budući da, kako je konstatirano, to ne podržavaju, bit će stavljena izvan snage odluka o referendumu iz 2015.

Iz NDP-a su predložili amandman u kojem se navodi da je stvarni razlog za stavljane izvan snage odluke o referedumu, to što bi njegovim provođenjem RS bila izložena ozbiljnim sankcijama EU i SAD-a te da se više ne predlažu odluke bez jamstva da će biti provedene.

Za raspravu je prijavljen veći broj zastupnika, ali i dalje dominiraju replike i Dodikovi odgovori na opozicijska izlaganja.

Kopirati
Drag cursor here to close