Priopćenje za javnost i medije

Glas za koaliciju Mostar moj dom je glas za Europski Mostar

Priopćenje za javnost i medije
Vijesti / Politika | 11. 12. 2020. u 17:11 Koalicija Mostar moj dom

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija ''Mostar moj dom'' kojeg čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast, je u proteklih mjesec dana, što putem sredstava javnog informiranja, što direktno sa građanima pokušala prezentirati program koalicije koji ima za cilj, vratiti nadu i optimizam svim Mostarcima, te pozicioniranje grada Mostara na karti moderne zapadne Europe, a da ne bude balkanska kasaba, što joj predviđaju lažni begovi sa lijeve strane i još lažniji banovi sa desne strane Neretve.

Bernardin Pandža, mag. novinarstva i komunikologije
Nositelj Gradske liste za grad Mostar Koalicije MOSTAR MOJ DOM

Mi nemamo novca na skupe reklame i jumbo plakate jer nismo pljačkali svoj narod, zato vam putem ovoga priopćenja želimo još jednom ukratko prenzentirati naš program.

Poštovani građani i građanke grada Mostara!

Mostar je moj dom, ali i dom ostalih 100 tisuća sugrađana, jedan čovjek sam ne može učiniti mnogo, a zajedno možemo Mostar učiniti po mjeri svakog njegovog čovjeka. Mostar je grad od milijun mogućnosti. Mi moramo učiniti grad po mjeri svakoga čovjeka, da naši ljudi ne odlaze, nego da Mostar bude grad poželjan za život kako mladih tako i starih.

Mnogo je posla pred nama, ali prvi korak trebamo napraviti 20. prosinca i izaći na izbore, dati svoj glas ljudima za koje vjerujemo da se mogu boriti za bolji grad, a ne ostati doma i dopustiti da drugi biraju umjesto nas. Posla se ne bojimo, radit ćemo za prosperitet našega grada i naših sugrađana.

Pozivam vas izađite na izbore 20. prosinca neka vaš glas bude glas za budućnost grada koji će biti dom budućim generacijama koje neće imati potrebu odlaziti nego će ostati živjeti u Gradu na Neretvi i nastaviti mijenjati stvari nabolje kako bi jednoga dana Mostar mogao stati rame uz rame svjetskim i europskim središtima razvoja i kulture.

Glavne točke našeg izbornog programa:

-  Donijet ćemo paket olakšavajućih i poticajnih mjera za sve investitore i gospodarstvenike, te napuniti proračun i otvoriti nova radna mjesta, preko kojih želimo zadržati mlade u Mostaru.

- Smanjit ćemo komunalne naknade na najmanju moguću mjeru.

- Financijska potpora za svako novorođeno dijete u visini od 2.000 KM.

- Promjenuti ćemo imena ulica iz totalitarnih režima i Jure Francetića i Josipa Broza Tita

- Vratiti ćemo dostojanstvo braniteljima.

- Vratiti Katoličkoj crkvi zemljište oteto od strane komunista, te izmjestiti navodno Partizansko groblje

- Park Liska vratiti svojoj namjeni, uz uvažavanje svih tu pokopanih, te o gradskom trošku iz izmjestiti

- Stvoriti ćemo zdravo sigurno i kreativno ozračje za mlade kojima ćemo omogućiti zapošljavanje.

- Osnovat ćemo poseban odjel koji će se baviti povlačenjem sredstava iz EU fondova za razvoj grada pokretanje proizvodnje i poticaja za poljoprivrednike.

- Donijet ćemo sve potrebne preduvjete da Mostar bude  turistički grad u kojem će se turisti osjećati sigurno.

- Radit ćemo na poboljšanju i razvoju turizma

- Poticati ćemo malo i srednje poduzetništvo, mala obiteljska gospodarstva i sve to uz porezne olakšice što bi omogućilo i nova zapošljavanja.

- Po ugledu na razvijene europske gradove osnovat ćemo HOLDING u gradu Mostaru što bi na jednom mjestu okupilo sva gradska poduzeća, čime bi bio bolji uvid u poslovanje svih institucija, kao i učinkovitije pružanje usluga, a koje bi bilo pod izravnom ingerencijom Gradskog vijeća grada Mostara.

-  Donijet ćemo adekvatne  ekološke  projekte za zaštita rijeka i riječnih korita

-  Završit ćemo  izgradnju kolektora

-  Riješit ćemo problem odlaganja otpada

-  Završetak izgradnje Eko parka na rudarskom kopu Vihovići

-  Poboljšat ćemo kvalitetu javnog prijevoza, te besplatan prijevoz učenika i studenata 

- Osigurati ćemo besplatne udžbenike za sve razrede osnovne škole

- Reorganizirati i modernizirati ćemo gradsku upravu

- Izgradnja i dogradnja socijalne zaštite pojedinca, među prioritetima je pomoć socijalno ugroženim skupinama građana: beskućnicima, umirovljenicima s najnižim mirovinama

- Pomoć obiteljima s 4 i više djece

- Poticaj mladim obiteljima pri stambenom zbrinjavanju

- U sklopu poduzeća „Parkovi“ pokrenuti vlastitu  proizvodnju cvijeća kroz projekt Regija Mostar-Europska regija cvijeća

- Rješavanja problema stanovanja u zgradama što prije svega podrazumijeva postavljanje učinkovitih energetskih fasada i ugradnju liftova u manjim zgradama gdje je to moguće, a poglavito u zgradama gdje žive invalidne i slabo pokretne osobe.

 - Pokretanje poduzeća „Mo Parking“ i rješavanje parkinga u gradu

Hrvati probudimo se, svi  izađimo na izbore i birajmo ljude koji su spremni boriti se za bolji Mostar!

Kopirati
Drag cursor here to close