Izbori u Mostaru

Jasenica vjeruje samo koaliciji Mostar moj dom

Stanovnici Jasenice su istakli masovni odlazak cijelih hrvatskih obitelji iz ovog prigradskog naselja zbog gašenja Aluminija i nedostatka radnih mjesta, te zbog nepravde i nepotizma.
Vijesti / Politika | 07. 12. 2020. u 19:00 Koalicija Mostar moj dom

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija „Mostar moj dom“ koju  čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast , u sklopu kampanje „ Narod govori, mi slušamo “, a pridržavajući se epidemoloških mjera, sinoć  je imala druženje sa mještanima mijesne zajednice Jasenica, gdje su miještani upoznali kandidate koalicije o svojim problemima, sa kojim se svakodnevno suočavaju, ali i svoje susjede kandidate na listi za gradsko područje Jug, Lazu Raiča, Ivanu Vukša i Damira Čovića, te kandidatkinju na gradskoj listi Svjetlanu Delić  pitali pojašnjenja i stavove  na brojna probleme koje tište Jaseničane.

Ured za odnose s javnošču Koalicije Mostar moj dom

Stanovnici  Jasenice su istakli masovni odlazak cijelih hrvatskih obitelji iz ovog prigradskog naselja zbog gašenja Aluminija i nedostatka radnih mjesta, te zbog nepravde i nepotizma. Također su govorili i o komunalnim problemima od kojih su posebno istakli divlje deponije smeća, divlje kopove pijeska te o nezaštičenim vodocrpilištva. Jaseničani su naglasili da su jedina mjesna zajednica koja nema javno igralište niti sportski teren.

Također su Jaseničani istakli da vjeruju samo koaliciji Mostar moj dom da može početi rješavati ove nagomilane probleme, te  zatražili i pojašnjenja od Laze Raiča oko gospodarskog plana koalicije, posebice koju se odnosi na Holding i Regija Mostar- Europska regija cvijeća  ?

Kandidati koalicije „Mostar moj dom“ su sa velikom pažnjom saslušali šta tišti mještane Jasenice, a  na pitanja mještana odgovarao je Lazo Raič nositelj liste za gradsko područje Jug , koji je između ostalog istakao: „ Živimo sa vama u Jasenici i upoznati smo sa svim problemima i čim se formira novo Gradsko vijeće Mostara početi ćemo raditi na rješavanju svih problema naše mjesne zajednice. Evo i Hrvatski dom u Jasenici koji je izgrađen prije više od tri godine nema nikakvog plana niti programa korištenja, nema vrtića, doma socijalne skrbi a ambulanta Doma zdravlja zatvorena prije više od devet mjeseci , što je tragično i pokazuje nebrigu vladajuće stožerne  iseljeničke stranke za Jasenicu, a može im se jer nisu imali oporbu, od 20. prosinca više ništa neće biti isto ako nam vi poklonite svoje povjerenje. Gospodarski program koalicije Mostar moj dom , sa posebnim osvrtom na Holding i Regija Mostar- Europska regija cvijeća ima zadaću otvoriti 5000 novih radnih mjesta u Mostaru. Holding će ujediniti sva javna poduzeća i ta poduzeća će postati podružnice Holdinga, te će imati jednu upravu , jedne javne nabavke, glavni račun holdinga sa kojeg bi se pomagale ona poduzeća-podružnice koje imaju problema sa likvidnošću. Holding će imati puno snažniju kontrolu na javnim sredstvima, a i drastično će se smanjiti stranačko zapošljavanje, a omogućiti zapošljavanje kadrova sa najboljim referencima i onih što su na birou proveli više godina je nisu i ne žele biti članovi dvije vladajućih stranka u Mostaru. Naš gospodarski program kojeg su radili vrhunski stručnjaci nazvan Regija Mostar- Europska regija cvijeća, je rješenje za probleme poljoprivrednika Jasenice i zaustaviti će iseljavanje iz ovoga mjesta.“

Svjetlana Delić kandidatkinja na gradskoj listi koalicije Mostar moj dom HSP HSP BiH HKDU Hrast  je posebice istakla da je iz Jasenice pet kandidata na listama koalicije Mostar moj dom, te da je u biračkim odborima ispred ove koalicija petnaest  pravaša iz Jasenice, te još dvadeset pravaša našeg mjesta promatrači , te je to jasan pokazatelj da Jasenica vjeruje pravašima i da će u Jasenici pobjediti  koalicija pravaša i demokrščana  Mostar moj dom.

Kopirati
Drag cursor here to close