3.267 ubijenih Srba

Fotografije ubijenih Srba na putu ka Potočarima

Fotografije su, kako se doznaje, postavljene na inicijativu Boračke organizacije Bratunac i tamošnje vlasti.
Vijesti / Politika | 09. 07. 2022. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Prošlo je 30 godina a nitko nije odgovarao za 3.267 ubijenih Srba od kojih je skoro polovina bilo civila koji su ubijeni u svojim kućama i dvorištima. Na ovaj način želimo da ukažemo da za ubijene Srbe nema zemaljske pravde”, rekao za Srnu načelnik bratunačke općine Srđan Rankić nakon pto su fotografije ubijenih Srba postavljene na dijelu puta ka Memorijalnom centru u Potočarima.

Fotografije su, kako se doznaje, postavljene na inicijativu Boračke organizacije Bratunac i tamošnje vlasti.

Rankić kaže kako su fotografije postavili članovi porodica poginulih uz njegovu suglasnost i podršku s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni zločini za koje, kako je kazao, nitko nije odgovarao.

Ističe da je uputio pozive svim veleposlanicima i međunarodnim organizacijama u BiH da njihovi predstavnici dođu na obilježavanje 30 godina od srpskog stradanja, koje je održano 2. srpnja u Bratuncu, ali da se nitko nije odazvao.

“To govori o diskriminatorskom odnosu, o jednostranom gledanju na rat i žrtve u BiH, o boli koja se nanosi porodicama ubijenih Srba i o nepravdi koju dijeli međunarodno i pravosuđe BiH”, rekao je Rankić.

Akcija policije

U međuvremenu, policijski službenici u Bratuncu naredili su uklanjanje fotografija duž puta od Bratunca ka Potočarima

Potom su se mještani usprotivili te su fotografije postavili na ograde, što znači da su sad na privatnim posjedima.

Kopirati
Drag cursor here to close